Raporlar > Türkiye'de yaşayanların yarısı mutsuz

Türkiye'de yaşayanların yarısı mutsuz

Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü'nün 23 ülkede gerçekleştirdiği global araştırmaya göre, en mutlu 3 ülke sırasıyla Hollanda, Kanada ve Avustralya

 

 

İSTANBUL - Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün 23 ülkede gerçekleştirdiği global araştırmaya göre, hayatından en memnun ülkeler sırasıyla Hollanda, Kanada ve Avustralya olarak sıralandı. Dördüncülüğe ise gelişmiş ülkeleri sollayan Hindistan yerleşti. Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, dünya çapındaki 23 ülke sakinlerinin yaşam yeri olarak yerel bölgelerinden ne derece mutlu olup olmadıklarını ve toplumlarının daha iyiye gitmesi için istedikleri üç temel önceliğin ne olduğunu ölçen global raporunu dün yayınladı. Sonuçlara göre, yaşadıkları yerden en az memnun olan yüzde 34 ile Güney Koreliler.
En çok memnun olan ülkeler ise refah ülkeleri olan Hollanda (yüzde 85), Kanada (yüzde 83) ve Avustralya (yüzde 82). Bu ülkeleri takip eden dördüncü mutlu ülke ise pekçok AB ülkesini sollayan Hindistan (yüzde 76). Hindistan’ı listede Almanya, ABD, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Meksika izledi. Araştırmaya göre Türkiye ise yüzde 56 ile nispeten mutlu. 17’nci sırada bulunan Türkiye’de halk suç oranı çözülür, çevre kirliliği ve trafik sorununa çare bulunursa daha mutlu olacak.

Memnuniyetsizlik artıyor
Ipsos KMG Kurumsal İletişim Yöneticisi Evren Doğanç bu global araştırmanın 23 ülkede, her ülkeden yaklaşık 1000’nin üzerinde bireyle online olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Doğanç şöyle konuştu: “Ülkeler arasındaki öncelikleri de gösteren bu araştırmada yer verilen uluslararası karşılaştırmaları inceleyerek kendi ulusal önceliklerimiz hakkında da birçok şey öğrenebiliyoruz. Türkiye Barometresi Araştırmamızda da artan terör olaylarının insanların memnuniyetsizlik oranlarını etkilediği ortaya çıkmıştı. Türkiye’de ocak ayında ‘hiç memnun değilim’ diyenlerin oranı yüzde 39’ken, bu oran martta yüzde 46 seviyesine yükseldi. Memnun olanların oranı ocak ayında yüzde 16 iken mart ayında yüzde 13 seviyesine geriledi.”

Radikal, 02.06.2010

Konu ile ilgili sayfalar...
10/7/2016 - Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün 2016 raporuna göre Türkiye, çalışmayan ve okumayan genç nüfus sıralamasında ilk sırada...
6/3/2016 - ABD'den 'Terörizm 2015 raporu': Dünyada düştü Türkiye'de arttı ...
3/7/2016 - Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nde 145 ülke arasında 130'uncu sırada...
2/20/2016 - UNESCO’nun raporuna göre, dünyanın yüzde 40'ı anadilde eğitim görmüyor ...
1/27/2016 - Freedom House raporunda Türkiye internet özgürlüğünde Etiyopya ve Tayland'la aynı ligde!...
Bütün başlıklar için tıklayınız