Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > Soner Yalçın: Buradaki zulümü görün

Soner Yalçın: Buradaki zulümü görün
Odatv davasının dün görülen duruşmasında tahliyesine karar verilen Soner Yalçın cezaevinden bırakıldıktan sonra dün akşam yaptığı açıklamada "Burada zulüm var." dedi.

Yalçın, "Biz yenilgiyi öğrenmeyeceğiz ve inadına yazacağız." şeklinde konuştu.

682 gündür cezaevinde tutulan Yalçın bundan böyle tutuksuz yargılanacak.

Aynı davanın sanıklarından Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın tutukluğu ise devam ediyor.

Davanın bir sonraki duruşması 21 Mart 2013'e ertelendi.

Odatv davası nedir?

Odatv imtiyaz sahibi, gazeteci Soner Yalçın 14 Şubat 2011'de, gözaltına alınıp tutuklandı.

Odatv davası olarak bilinen davanın sanıkları arasında eski MİT üyesi Kaşif Kozinoğlu, yazar Yalçın Küçük, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı da bulunuyor.

Gazeteciler olarak ise Doğan Yurdakul, Ahmet Şık, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Sait Çakır, Coşkun Musluk...

İddianame uzun süre tartışıldı. Deliller arasında yer alan word belgelerinin virüsle bilgisayarlara yerleştirildiğini savunan sanıklar, üç üniversiteden ve ABD'li bir bilişim şirketinden rapor aldı.

Bu arada Soner Yalçın dışındaki gazetecilerin hepsi farklı duruşmalarda tahliye edildi. Ahmet Şık, Nedim Şener, Coşkun Musluk ve Sait Çakır bu yıl 12 Mart'ta, Müyesser Yıldız 18 Haziran'da, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan ise 14 Eylül'de.

Odatv yargılamasını yürüten 16. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce iki davanın birleştirilmesi için Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılı talepte bulunmuştu. 28 Kasım tarihli Ergenekon duruşmasında bu talep reddedildi ve iki dava dosyası birleştirilmedi.

"Buradaki zulmü görün"

Soner Yalçın cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada "Bu dönemde gazetecilik yapacaksanız buradaki zulmü görün, burada zulüm var. Buna kimse gözünü kapatamaz." dedi.

Kasıtlı bir plan yürütüldüğünü ima eden Yalçın "Biz gazeteciler kendimizi iktidarlara cemaatlere beğendirmek zorunda değiliz. Böyle bir zorunluluğumuz yok, biz hiç kimseden izin alarak yazmayız, düşünmeyiz." dedi.

BBCTurkish.com, 27.12.2012


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.