Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > OYAK sanığı, eski görüntülerin silinmesini 'gayri ihtiyari' istemiş!..

OYAK sanığı, eski görüntülerin silinmesini 'gayri ihtiyari' istemiş!..
 
Danıştay saldırısı delillerinin yok edilmesine yönelik açılan davanın 3. duruşmasında sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. OYAK Güvenlik Genel Müdürü Mustafa Tarık Özyılmaz, bir ses kaydında geçen "Eskileri imha et abi. Bilgisayarda durmasın." sözlerinin sorulması üzerine, "Gayri ihtiyari söylediğim bir şey. Bilgisayarda gereksiz bilgi olmasın diye söyledim." cevabını verdi.

OYAK Güvenlik davasında sanık Mustafa Tarık Özyılmaz, telefon görüşmesi sırasında 'eskileri imha et' şeklindeki ifadeyi gayri ihtiyari kullandığını öne sürdü. Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin davaya dün devam edildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında OYAK Güvenlik Genel Müdürü Mustafa Tarık Özyılmaz savunmasını tamamladı. Danıştay'a saldırı yapıldığı sırada Elazığ'da bölge çalışması görevinde bulunduğunu belirten Özyılmaz, bozuk olduğu gerekçesiyle sökülen hard disklerin yenisinin takılma işlemi hakkında bilgi verdi. Özyılmaz, "Montaj işlemi ancak öğleden sonra gerçekleştirilebilmiş. Çünkü o sırada Danıştay saldırısı nedeniyle içeri girilememiştir. Suç işleyen insan suç delillerini saklar mı? Biz 3,5 yıl sakladık." ifadelerini kullandı.

Telefon görüşmelerinde suç unsuru bir konuşmanın olmadığını savunan Özyılmaz, "OYAK firmasının, Ergenekon örgütüne finansman sağladığı iddiası gerçek dışıdır. Sayın mahkeme bu hukuk katliamına dur diyecektir. Çirkin, aşağılık bir saldırıya yardım etme suçlamasına cevap bile vermiyorum." dedi. Savunmasının ardından çapraz sorgusu da yapılan Özyılmaz'a, Mahkeme Başkanı Ali Alçık, "Bir telefon görüşmenizde 'Eskileri imha et abi. Bilgisayarda durmasın.' diyorsunuz. Bunların bilgisayarda bulunmasının sakıncası nedir?" diye sordu. Sanık Özyılmaz, "Önemli bir şey yoktu. Gayri ihtiyari söylediğim bir şey. Bilgisayarda gereksiz bilgi olmasın diye söyledim." cevabını verdi.

Tutuklu sanıklardan Yavuz Selim Kavaklıoğlu da yazılı savunmasını okuyarak, suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini kaydetti. Kavaklıoğlu, başkan Alçık'ın, "Danıştay toplantısına kimler katıldı, bu toplantıyı kim organize etti?" şeklindeki sorusu üzerine, "Kimlerin katıldığını çok fazla hatırlayamıyorum. Tanımadığım hakimler falan da vardı toplantıda. Toplantının yapılmasını Danıştay'dan talep ettik. Toplantıyla ilgili belge olmamasının nedeni de sadece bilgi toplantısı olmasıdır." şeklinde konuştu.

DANIŞTAY ÜYELERİ DİNLENİLSİN TALEBİ

Yavuz Selim Kavaklıoğlu'nun avukatı Kemal Araç, saldırıdan yaralı olarak kurtulan Danıştay 2. Dairesi üyesi Ahmet Çobanoğlu'nun idari mahkemeye hizmet kusuru davası açtığını, mahkemenin de Danıştay'ı ve İçişleri Bakanlığı'nı tazminata mahkûm ettiğini kaydetti. Araç, bu mahkeme kararının saldırıda Danıştay'ın ihmali olduğu yönündeki iddiayı güçlendirdiğini ifade etti. Bir diğer sanık Serkan Akyıldız'ın avukatı Çağla Köroğlu da Danıştay'ı suçlayıcı ifadeler kullandı. Müdafii avukat Erdoğan Soruklu, Danıştay'ın ihmalinin açık olduğunu dile getirerek, Danıştay'dan güvenlik kameralarının yerlerini ve bu kameraları izlemekle görevli olan kişilerin isminin istenmesini talep etti. Duruşma sonunda söz alan tutuksuz sanık Danıştay'da mühendis olarak görev yapan Celalettin Yüksekkaya da Danıştay üyelerinin dinlenilmesini istedi. Öte yandan mahkeme heyeti sanıklardan Serkan Akyıldız ve Metin Almalı'nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Ergenekon ana davası ile birleşen Danıştay cinayeti dosyasını incelenmek üzere istedi.

Zaman, 16.08.2012


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.