Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Siyasi Gündem > Hükümet sessizliğe gömüldü

Hükümet sessizliğe gömüldü

İşkenceci polis şefi bir haftadır İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı koltuğunda. Hükümetten konuyla ilgili bir tek açıklama yok. CHP ise olayın peşini bırakmıyor
 

Gözaltında işkence ve tecavüzden mahkum polis şefi Sedat Selim Ay’ın Terörle Mücadeleden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı’na getirilmesine yönelik tepkiler sürerken, hükümet konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

Gün içerisinde görüşlerini almak üzere aradığımız İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra pek çok AKP kurmayı ve bakan seçim bölgelerinde oldukları ve konuyu takip edemedikleri gerekçesiyle yorum yapmaktan kaçınırken, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun AKP’li üyesi Naci Bostancı, “Haberi takip edemedim, spesifik olarak bu olay ve kişi üzerine konuşmuyorum. Bu tür davalarda hüküm genel olarak bir grup hakkında veriliyor. Bunlardan bazıları suça karışırken bazıları karışmamış oluyor. Bunun çok örneği var. Ancak yine de müktesebata göre atma yapılırken sicile bakılması gerekir” demekle yetindi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi hazırladıklarken, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li üyesi Levent Gök ise Taraf ’a şunları söyledi: “İktidarın her alanda kendisini gösteren hukuk dışılığının bir örneği. Toplumdaki adalet duygusunun o kadar zedelendiğini görüyorlar ki ne yapsak olur diyorlar. Ama bu yanlış hesap da elbette dönecek. Biz CHP olarak bu olayın takipçisiyiz.”

 

Karakaş: Kişiler konumuz değil

Konuyla ilgili Taraf ’ın sorularını yanıtlayan AİHM’deki Türk yargıç Işıl Karakaş da, atama kararlarının Strasburg mahkemesinin alanına girmediğini söyledi. Karakaş, “Kişiler bizim konumuz değil. Devlet adına görev yapan kişiler nedeniyle bu karar verilmiş olsa da, karar sonrasındaki atama gibi konular bizim alanımıza girmiyor. Bu etik bir konu. Örneğin, Türkiye’nin AİHM’de mahkum olduğu işkence davalarında cezaların sorumlulardan rücu edilmesi meselesi de hala muallakta” diye konuştu.

Taraf, 25.07.2012


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.