Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Siyasi Gündem > Abant Platformu, 9 Mart'ta yeni anayasa gündemiyle toplanıyor

Abant Platformu, 9 Mart'ta yeni anayasa gündemiyle toplanıyor
Kurulduğu 1998 yılından beri Türkiye'nin önemli meselelerini tartışan Abant Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çatısı altında sürmekte olan yeni anayasa yapım sürecine katkıda bulunmak amacıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenliyor.
 

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla 9-11 Mart tarihlerinde Bolu Abant'ta yapılacak 'Yeni Anayasanın Çerçevesi' toplantısında anayasa hukukçuları, aydınlar, yazarlar, farklı branşlardan akademisyenler görüş ve önerilerini ortaya koyacak. Vatandaşlık ve kimlikler; ana dilde eğitim; üniter devlet-özerklik dengesinde yerel yönetimler; inanç özgürlüğü, Diyanet ve din dersleri; yeni anayasada cumhurbaşkanının konumu; beş oturumun başlıca ana başlıklarını oluşturuyor.

'Vatandaşlık ve Kimlikler' oturumunu eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman yönetecek. Bu oturumda Galatasaray Üniversitesi'ndan Doç. Dr. Birol Caymaz, Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Gazi Üniversitesi'nden Prof. Vedat Bilgin ve Taraf Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu bulunacak. 'Ana Dilde Eğitim' oturumunu Bilgi Üniversitesi'nden Prof. Turgut Tarhanlı yönetecek. Bu oturumda yazar Kemal Burkay, Bilgi Üniversitesi'nden Müge Ayan Ceyhan ve Kırklareli Üniversitesi'nden Prof. Besim Delalloğlu yer alacak. 'Üniter Devlet-Özerklik Dengesinde Yerel Yönetimler' oturumunu eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk yönetecek. Bu oturumun konuşmacıları Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Bekir Parlak, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Fuat Keyman, Bahçeşehir Üniversitesi'nden Cengiz Aktar ve Radikal Gazetesi yazarı Tarhan Erdem olacak.

'Yeni Anayasada Cumhurbaşkanının Konumu' oturumunu İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Prof. Mustafa Erdoğan yönetecek. Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Ersin Kalaycıoğlu ve Atılım Üniversitesi'nden Prof. Levent Köker ise konuşmacı olarak görev alacak. 'İnanç Özgürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din Dersleri' oturumunu ise Prof. Mete Tunçay yönetecek. Bu oturumda İSAM Başkanı Prof. Mehmet Akif Aydın, Doğuş Üniversitesi'nden Prof. İştar Gözaydın ve İzzet Baysal Üniversitesi'nden Doç. Ali Yaman konuşacak. Abant Platformu'nun her toplantısında olduğu gibi oturumların ve müzakerelerin ardından bir sonuç bildirisi açıklanması bekleniyor.

Zaman, 06.03.2012

Abant Platformu, yeni anayasayı tartışacak

Abant Platformu'nun 9-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 26. toplantısında, yeni anayasa tartışılacak.
 

Anayasa Platformu'ndan yapılan açıklamada, kurulduğu 1998 yılından bu yana Türkiye'nin önemli meselelerini tartışan platformun; TBMM çatısı altında sürmekte olan yeni anayasa yapım sürecine katkıda bulunmak amacıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceği belirtildi.

Açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katılımıyla 9-11 Mart tarihlerinde Bolu'da Abant Palas Oteli'nde yapılacak ''Yeni Anayasanın Çerçevesi'' başlıklı toplantıda, anayasa hukukçuları, aydınlar, yazarlar, farklı branşlardan akademisyenlerin, yeni anayasanın temel problem alanlarında görüş ve önerilerini ortaya koyacağı kaydedildi.

Toplantıda, yeni anayasa ''Vatandaşlık ve Kimlikler'', ''Ana Dilde Eğitim'', ''Üniter Devlet-Özerklik Dengesinde Yerel Yönetimler'', ''Yeni Anayasada Cumhurbaşkanının konumu'', ''İnanç Özgürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din dersleri'' başlıklı oturumların gerçekleştirileceği belirtildi.

Zaman, 05.03.2012


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.