Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Siyasi Gündem > Kılıçdaroğlu: Hedefimiz yüzde 40

Kılıçdaroğlu: Hedefimiz yüzde 40

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hedefimiz tek başına iktidar olmak. 30-31’lik bant bize gelecek adına mutlu eden bir bant. Bir kere topluma şunu göstermeliyiz: Biz ülkeyi AKP’den daha iyi yönetiriz.


Geçmişteki aldığımız oylarımız belli. Hedef olarak yüzde 40 koydum. Bu güzel bir sonuç olur.

Başarısızlık da var olan çizginin altına düşmektir. Oyların bir iki puan artması başarılı olunduğunu göstermez.


BAYKAL’LA ÖZEL GÖRÜŞMEM OLMADI


Sayın Baykal’la özel bir görüşme yapmadım. Var olan sorunlar var. Parti süratle seçime hazırlanıyor. Bunun için özel gruplar oluşturuldu, özel çabalar harcanıyor.


Bu yoğun çalışma trafiği içinde özel bir görüşme olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Baykal’ın bilgi birikiminden yararlanmak benim görevlerim arasındadır.

 

NEDEN KÜRT SORUNU İFADESİNİ KULLANMIYOR


Sorun yok demiyoruz. Alevi kökenlilerinde Kürt kökenlilerinde sorunları var.  Onların yaşadıkları sorunları herkes yaşıyor. İşsizlik mesela Doğu’da da var, Batı’da da var.


Doğu ve Güneydoğu derken sadece orda Kürt kökenli yurttaşlarımız yaşamıyor ki. Orada Kürt kökenli yurttaşlarımızın bazı sorunları var. O sorunların giderilmesi lazım.

 

ANA DİLDE EĞİTİME HAYIR


Ana dilde eğitime sıcak bakmıyorum. Ana dili öğrenmeye evet ama ana dilde eğitim farklı bir şey.

89’DAKİ RAPOR GÜNCELLENİYOR


Oraya gidecek Kürtçe’yi öğretecek kişinin bu konuda bir eğitim alması lazım. Var mı öyle biri? Yok. Önce tanımları yapmak lazım. Bir dönem bu ülkede ana dilde konuşma yasağı vardı. O yasağa karşı direnen biziz. Bu yasak kalksın diye teklifi veren biziz. 89’da olayı ortaya koyan yine bizim raporumuz. Yine 89 raporumuzu güncelliyoruz.


Diyorlar ki bu raporu neden acele yazmadınız. Yıllardır süren bir sorun için çalakalem rapor yazılır mı? Bölgeye gidilecek, görüşülecek.

 

BAKANIN ‘HAZIRLANIYOR’ DEDİĞİ RAPOR NE OLDU?


İçişleri Bakanı 5 konuda araştırma grubu kurduk dedi. Ne oldu? Hiçbir gazeteci arkadaş bu rapor ne oldu diye sordu mu? İlk açılımdan sonra bakanın söylediği sözlerdi bunlar.  Biz onları da bekliyoruz.


Fikir ayrılığı değil de raporu daha mükemmel hale nasıl getirebiliriz diye görüşler var.  Biz bu ülkede herkesin barış ve huzur içinde yaşamasını istiyoruz.

Olay tek boyutlu değil, bütün boyutlarıyla ele almak lazım.

 

İSTERLERSE ‘KÜRT’ DERİM


Diyarbakırlı kardeşlerim ‘Bize Kürt deyin’ derse derim ne olacak ki.. Kürt demek ayıp değil ki.

 

Yapılan uygulamanın yanlışlığı çıktı ortaya. Adalet Bakanlığı adli tıpa sordu mu? ‘Bu dosya önünüzde neden 5 yıl bekledi’ diye.


Neden sormadılar? Çünkü oraya kendi adamlarını atadılar

 

Daha önce Yargıtay uyarıyor ama kimse dinlemiyor. Kişileri uzun süre tutmaya kimsenin hakkı yok. Ama belli olaylarda 10 yılda bir dosyayı karara bağlayamıyorsanız orada sorun var demektir.O sorunlara siyasi iktidar çözüm üreteceğim diye yola çıkmadı. Ancak yargıyı nasıl ele geçiririm diye hareket etti.

 

OKTAY EKŞİ’NİN CHP’YE KATILMASI

 

Oktay Ekşi’nin CHP’ye katılmasını etik bulmadığını söyleyen siyasetçi değil mi? O sözler onun siyasetçi olmadığını gösteriyor. İl başkanımız Nebil İlseven partinin içinde yetişmiş biridir.

 

MUHTEŞEM YÜZYIL’A VERİLEN UYARI

 

Bu bir dizi. Belgesel değil. Belgeselle dizi arasındaki farkı bilmeyenlerin verdikleri ceza. Niçin ceza verildi? Çünkü Arınç bu dizinin kaldırılmasını istedi.
Bir Başbakan bir heykelle neden uğraşır.Bunların hangi yeteneği var. Senaryo mu yazdılar bugüne kadar. Bunlar demokrasilerde olmaz. Bakın bütün dünyaya Napolyon’la ilgili dizi ya da film yüzlerce kez çekilmiştir.Kimse de çıkıp eleştirmez. Pek çok ülkenin tarihinde vardır.Bu bizde demokrasinin yeteri kadar gelişmediğini gösterir.

 

BENİMLE İLGİLİ TEKRAR İBARESİ KOYMADAN YENİDEN YAYINLADILAR


Benimle ilgili yalan yanlış bilgiler verildi. Ben Almanya’da değilken Almanya’daymışım gibi bilgiler verildi. Tekzip yayınlattım. Cezalar verildi. Aynı olay tekrar ibaresi konmadan yeniden verildi. RTÜK ona neden ceza vermedi.

 

İÇKİ YASAĞI

 

Alkol her yerde satılmaz. Çocukların ve gençlerin alkolden korunması lazım. Bunlarla ilgili önlemlere kimse bir şey diyemez. Alkolü yasaklayacağız diye sosyal hayatı değiştirecek önlemleri almak da doğru değil. Alkolle ilgili Batı’nın yaptığı gibi mantıklı, tutarlı düzenlemeler yapmak lazım. Önyargıya konuya yaklaşırsanız toplumda tepki çekiyorsunuz.

 

ARAPLAR BİZE BENZEMEK İSTİYOR

Türkiye Arap dünyasına model bir ülkedir. Bizim dizilerin Arap dünyasında ilgi çekmesinin nedeni Arap dünyasının Türkiye’ye duyduğu özlemdir. Biz onlara benzemek değil, onlar bize benzemek istiyor. Biz bize yetiyor muyuz? Hayır. Kimse kimseye yetmez.

 

Biz bütün dünyaya entegre olmalıyız. Bizim Ortadoğu’da bir gücümüz var. O gücümüzün farkında olmalıyız. Ama biz yüzümüzü Batı’ya dönmüşüz. Arap dünyasında demokrasiler hep tartışmalıdır. Biz bize yetmiyoruz. Biz daha iyiyiz. Demokrasimizi geliştirmeliyiz.AKP kadın-erkek eşit değildir der, biz kadın-erkek eşitliğini savunur

 

FUTBOL İLGİSİ

 

Ben de gençliğimde futbol oynadım. Bürokraside de takımlarımız vardı. Futbol herkesin dünyasında vardır.Ama tabii futbola gençliğimizde duyduğumuz ilgiyi duyamıyoruz. Milli takım değerlerinde taraftarlık var.

 

TWITTER’DA KENDİM YAZMIYORUM

 

71500 takipçimiz var Twitter’da. Doğrudan kendim yazmıyorum ama her metni doğrudan görüyorum.Mizah dünyası bizde zengin. Zenginliği de siyaset dünyasındaki seviyesizlikten kaynaklanıyor.Özellikle takip ettiğim Latif Demirci olağanüstü bir yetenek. Belki diğerleri kızar ama.

 

CHP’NİN IŞIKLARI GEÇ SAATLERE KADAR YANAR

 

Burada güzel şeyler oluyor. Biz pek çok kanaldan ortak üretim yapıyoruz. Bir grup arkadaşımız seçimlere hazırlanırken bir görev üstleniyor, bir diğeri eğitim için hazırlık yapıyor. Geç saatlere kadar çalışıyoruz. 16 saatten az çalışmıyoruz.Fazla mesai konusunda evdeki durum pek parlak değil. Ama onlar da bu hayata alıştı.

 

Hürriyet, 12.01.2011


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.