Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ekonomik Gündem > Dünya devinin ilk çeyrek satışları 22.1 milyar dolara çıktı

 Dünya devinin ilk çeyrek satışları 22.1 milyar dolara çıktı
Dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden Boeing’in artan ticari teslimatların sonucu olarak ilk çeyrekte satış gelirleri yüzde 8.0 artışla 22.1 milyar dolara yükseldi.

Boeing’den yapılan açıklamada, "5,700’ün üzerinde ticari uçak siparişini de içeren bekleyen iş tutarı 495 milyar dolar düzeyinde gücünü kuruyor" denildi.

Açıklamaya göre, ilk çeyrekte 110 adet ticari uçak siparişi alan şirketin bekleyen işlerinin 435 milyar dolarlık bölümü ticari uçaklar, 60 milyar dolarını da savunma, uzay ve güvenlik siparişlerinden oluşuyor.

Boeing Başkanı ve CEO’su Jim McNerney, "Disiplinli çalışmalarımız ve üretkenliğe üst seviyede odaklanmamız sayesinde, müşterilerimize olan artan taahhütlerimizi yerine getiriyor ve aynı zamanda işletmemizi karlı şekilde büyütüyoruz" dedi ve ekledi: "Takım çalışanlarımız endüstri lideri uzay ve havacılık ürünlerimizi ve hizmetlerimizi verimli şekilde teslim etmek için çalışırken tüm yıl için tahminlerimiz olumlu olmaya devam ediyor. Aynı zamanda, geliştirme programlarına ilişkin kilometre taşlarına daha hızlı ulaşmak ve müşterilerimizin ürün ve hizmetlerimizi daha kolay satın alabilmelerini sağlamak için şirketimizin tüm birimlerindeki yetenekli kişilerin uzmanlıklarını en üst seviyeye çıkarıyoruz."

Açıklamaya göre, yılın başında 502 milyar dolar olan şirketin bekleyen işlerinin toplam değeri, ilk çeyrekte alınan 15 milyar dolarlık net siparişde dahil, çeyrek sonunda 495 milyar dolara indi.

Buna göre, ticari Uçakların ilk çeyrekteki geliri, teslimatların sayı ve çeşit olarak artması sayesinde yüzde 21 artarak 15.4 milyar dolara ulaştı. İlk çeyrek faaliyet karı, artan 787 teslimatlarının azaltıcı etkisini yansıtacak şekilde yüzde 10.5 olarak gerçekleşti.

Şirket ilk çeyrekte 52 adet 737 MAX uçağı siparişi aldı. Boeing ayrıca Güney Carolina’da yeni bir İtme Sistemleri tesisi açtı. İlk etapta 737 MAX ve 777X’e destek sağlayacak olan tesis, burada üretilen ilk 787-9 Dreamliner’ı teslim etti ve 747-8 Intercontinental için 330 dakikalık ETOPS sertifikası aldı.

Milliyet, 23.04.2015


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.