Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ekonomik Gündem > "Bir kamyon sanayi ürünü verip bir CD veya USB bellekte program alıyoruz"

"Bir kamyon sanayi ürünü verip bir CD veya USB bellekte program alıyoruz"
Bursa Bilişim Sektörü İşadamları Derneği Başkanı Osman Akın, Appele'nın üç aylık karının Türkiye'de ki tüm bankaların bir yıllık karından daha fazla olduğunu söyledi. Akın, "2,3 trilyon Euroluk dünyadaki bir pazardan ne yazık ki 35 milyar dolarlık da bir Türkiye pazarından bahsediyoruz. Şu anda bir kamyon sanayi ürünü veriyoruz, bir CD veya bir USB bellekte bir program alıyoruz." dedi.

İstanbul Fuar Merkezi'de gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Euasia öncesi gerçekleştirilen 'Bilişim Anadolu İle Buluşuyor' toplantısının Bursa ayağı Crowne Plaza Otel'de yapıldı. Toplantıya Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Bursa Bilişim Sektörü İşadamları Derneği Başkanı Osman Akın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin ve davetliler katıldı.

Zaman, 28.04.2014

"2023 HEDEFİNİN 75 MİLYAR DOLARINI BURSA KARŞILAYACAK"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, yönetim olarak 10 ay önce göreve geldiklerini belirterek, Bursa'ya vizyon ve misyon için hedef kapsamında 18 sektör belirlediklerini söyledi. İlker Duran, şöyle konuştu:

"Türkiye pazarına baktığınız zaman son 10 yıldaki bilişim payı 17 milyar dolar iken şu anda 47 milyar dolara ulaştı. Sektörün ne kadar stratejik öneme sahip olduğunun göstergesidir bu. Aynı zamanda 500 milyar dolar 2023 ülke hedefimiz var. Biz TSO olarak burada yine kendimize hedef koyduk 75 milyar dolarlık kısmını biz Bursa olarak karşılayacağız. Bunu öngörürken en önemli katkının bilişim sektöründen olacağına inanıyoruz."

"CEBIT İLE DÜNYANIN 4 FARKLI KITASINA GİDEBİLECEKSİNİZ"

Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer de 'Bilişim Anadolu ile buluşuyor' toplantılarının Bursa ayağına çok önem verdiklerini ifade ederken, İstanbul'da yapılacak coğrafyanın en büyük bilişim etkinliğine 'Anadolu kaplanları'nın katılımını sağlamak istediklerini kaydetti. Bu yıl finansal destek de verdiklerini anlatan Murat Özer, "Katılımcı olamayacak ziyaretçilerimize de 4 gün sürecek olan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferans etkinliklerinde vip olarak ağırlayacağız. Bu yıl partner ülke kavramından sonra 'partner şehir' kavramı oluşturduk. Bursa'yı 2014 yılı partner şehir olarak görmek istiyor ve CeBIT Bilişim ile birlikte dünyanın 4 farklı kıtasında Bursa'yı bilişim ve teknoloji kenti olarak da ön plana çıkartmak istiyoruz." dedi.

Bursa Bilişim Sektörü İşadamları Derneği Başkanı Osman Akın da Appele'nın üç aylık karının Türkiye'de ki tüm bankaların bir yıllık karından daha fazla olduğunun altını çizerek, "2,3 trilyon Euruluk dünyadaki bir pazardan ne yazık ki 35 milyar dolarlık da bir Türkiye pazarından bahsediyoruz." şeklinde yakındı. Akın, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olma hedefi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Şu anda bir kamyon sanayi ürünü veriyoruz bir CD veya bir USB bellekte bir program alıyoruz. Bizim en kısa sürede ihracat kalemlerini değiştirmemiz lazım. Yazılım ve donanım ihracatı ilk sıralarda yer alırsa bir yerlere gelmiş oluruz. Cari açığın kapanması için tek çözüm yazılım ihracatını ihracat kalemleri arasında ilk 3'e taşımak. Ürünler ne kadar 'akıllı' ise o kadar da değeri artıyor. Biz Bursa'yı bir yazılım ve bilişim kenti yapma konusunda bir noktaya kadar getirdik. 28 ülkeye yazılım ihracatı yapan firmalarımız var bizim."

Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin ise CeBIT ile hem fuar, hem de konferans için işbirliği yaptıklarını aktarırken, "Bursa otomotiv ve tekstil yan sanayinin merkezi durumunda. Makineler arası iletişimin önemi yadsınamaz. Teknolojik gelişmelerde gelinen çok önem verilmesi gereken taraf 'nesnelerin interneti' olgusu. Örneğin buzdolabına koyduğunuz yumurtaların sayısını hatırlamıyorsanız markete gittiğinizde makinada görebileceksiniz evde ne kadar kaldığını ve ona göre alışveriş yapabileceksiniz. Bundan sonra göreceğimiz olay şu olacak; bir markete gittiğiniz zaman marketteki kız diyecek ki; 'efendim her şeyi almışsınız ama yumurta almamışsınız. Çünkü buzdolabınızdan gelen mesaj yumurtaların kritik stok seviyesinin altını düştüğünü gösteriyor. 2 tane kalmış, halbuki siz günde 4 tane yumurta kullanıyorsunuz. En az iki tane daha yumurta daha almanız gerekiyor. Nesnelerin interneti hayatınızın her alanında etkili olacak. Teknolojinin bu önderliğini yakalamak en önemli amacımız. Bilişimle ilgili herhangi bir şeyi hayalmiş gibi konuşurken ertesi yıl bir bakıyorsunuz gerçek olmuş." şeklinde konuştu.

Fuarda 17 kamu kuruluşunun stand açarak uygulamalarını anlatacağını bildiren Kuleyin, kendilerinin de yeni teknolojileri anlatacağını sözlerine ekledi.


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.