Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > ‘Karargah Evleri’ni şantaj aracı olarak kullanmışlar

‘Karargah Evleri’ni şantaj aracı olarak kullanmışlar  

‘Suç örgütü üyeliği’nden tutuklanan Hakim Albay Zeki Üçok’un Karargah Evleri Soruşturması’nda adı geçen kişileri para karşılığı iddianameden çıkardığı iddia edildi

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un, savcısı olduğu Karargah Evleri soruşturmasının iddianamesini şantaj amaçlı kullandığı iddia edildi. Ergenekon davası kapsamında yürütülen Karargah Evleri soruşturmasında adı geçen kişilerin para karşılığı ismini iddianameden çıkarma iddialarını Üçok’un kabul etmediği öğrenildi.

Kamuoyunda ‘Sahte Çürük’ çetesi olarak yansıyan suç örgütüyle ilgili Organize Şube’de ifade veren Hakim Albay Üçok’a yazdığı iddianemeyle ilgili sorular yöneltildi. Suç örgütünün sivil lideri olduğu iddia edilen Murat Tugay Tepe’nin, kendisinin hazırlamakta olduğu iddianameden nasıl haberinin olduğu sorulması üzerine, Üçok, kendisinin Karargah Evleri ile ilgili iddianame çalışması yaptığı, bundan herkesin haberinin olduğunu ama Tugay Tepe’ye özel olarak bilgi vermediğini, ancak yanına gelip gittiğinde kulak misafiri olmuş olabileceğini belirtti.

Savcının kod adı kullanıp kullanmadığı sorusuna Üçok, kullanmadığını söyledi, bunun üzerine Tepe ve hayat kadınları arasında geçen, kendisinden ‘Bamya’ diye bahsedilen konuşmaların okunmasına, Üçok’un “Beni kastettikleri anlaşılıyor” dediği iddia edildi.  Üçok, Tepe ile nasıl tanıştıkları sorulduğunda, devre arkadaşının tanıştırdığını söylediği öğrenildi. Üçok’a, Em. Albay Murat Darendeli’den tehditle para alınması konusunda, Tepe’nin nasıl bilgisinin olduğu sorulduğunda, Üçok’un, Tepe’nin yanında bulunduğu sırada, öğrenmiş olabileceğini ifade ettiği öğrenildi.  

Üçok’un, Tepe’nin Hava Kuvvetleri’nin Şerh koydurduğu arazi ile ilgili olarak şerhi, Üçok’un koydurduğu yönündeki sözlerinin sorulması üzerine, şerhin kendisiyle ilgisinin olmadığını, Tepe’nin adını kullanarak bu işten nemalanmaya çalıştığını belirttiği öğrenildi.

Erdem Kılıç ile Tepe’nin görüşmesinde: Bakırköy Askerlik Şubesi’ne evrakların gönderildiğini anlatmasının ardından Tepe’nin “Şimdi ne yapayım Bamya’ya?”dediği, Erdem Kılıç’ın “2 TL gönder”cevabını verdiği” hatırlatıldı. Üçok’a bu görüşmeler hatırlatılarak “Bu  şahıs kimdir? Parayı aldınız mı? Şeklindeki soruları da Üçok’un cevapsız bıraktığı, hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen emekli asker Erdem Kılıç tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Çarmıklı ve oğlu sebest bırakıldı

Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok’un tutuklanmasının ardından polisin ‘rüşvet’ iddiasıyla gözaltına aldığı iş kadını Sibel Çarmıklı ve Murat Çarmıklı ile Hayrettin Çelebi  savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı. Sibel Çarmıklı, çıkışta yaptığı açıklamada, ‘’Öncelikle bu bir soruşturmaydı. Herkesin başına gelebilecek bir soruşturmaydı. İfademizi emniyet aldı. İfademizi verdik. Gerçek ortaya çıktı’’ dedi. Çarmıklı’nın, İstanbul’da yapılması planlanan 3. köprü güzergahındaki bir arazi üzerinde bulunan hava kuvvetlerinin ‘satılamaz’ şerhini kaldırması için Askeri Savcı Üçok ile pazarlık yaptığı ve bu sırada polisin teknik takibine takıldığı belirtildi.

‘Bir iki kişiden iş karşılığı para aldım’

Ergenekon dava sürecinde ‘Karargah Evleri’ soruşturmasını yürüten ve önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu ‘çürük çetesi’ ile ilgili 6 kişi, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve yağmaya teşebbüs’ suçlarından tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından 13 saat sorgulanan şüphelilerden çete lideri Murat Tugay Tepe, telefon görüşmelerini itiraf etti ancak hayal ürünü olduğunu öne sürdü. Tepe’nin ifadeleri şöyle: 

KAMU YARARI İÇİN!

• “Askerlik işlemleriyle ilgili çoğu kişiyi telefonda geçiştirdim. Bir iki kişiden yaptığım iş karşılığında para aldım. Beşiktaş’taki Hava Kuvvetleri’ne ait arazideki satılamaz şerhini kaldırtmak için herhangi girişimim olmadı. Bunlar sadece telefonda konuşuldu.”

• “Hiçbir kamu görevlisine iş yaptırmak için maddi menfaat sağlamadım. Kadın temin etmedim. Üçok kendisi ücretini vererek tanıştırdığım bayanlarla oldu. Üçok Bodrum Kum Otel’de kaldığında otel ücretini ben ödemiştim. Kısa bir süre sonra Üçok benim ödediğim meblağı ödedi.”

• “Telefon görüşmeleri bana aittir. Ancak bu görüşmelerin bir çoğu hayal ürünü olan görüşmelerdir. Bu görüşmelerde konuşulduğu gibi ben herhangi bir işlem yapmadım. Yasadışı herhangi bir faaliyetim olmamıştır. Üçok’un yürüttüğü soruşturmalarla ilgili olarak ben ne Aziz Yıldırım’dan ne Murat Darende’den herhangi bir menfaat temin etmeye çalışmadım.”

Tepe’nin avukatı müvekkilinin bazı kişiler için askerlik işlemlerine yardım ettiğini belirterek, “Bunu bizim insanımızın kamuda iş yapmaktan korkmasından dolayı yapmıştır” diye konuştu.

Star, 29.09.09


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.