Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > Ergenekon Harp Okulu’na sızdı

Ergenekon Harp Okulu’na sızdı
 

Gözaltına alınan beş teğmen Ergenekon zanlısı iki kardeşin evindeki toplantılarda Harp Okulu öğrencilerini eğitmiş. Öğrencilere Kemal ve Neriman Aydın kardeşlerin organize ettiği toplantılarda ders veren ve ‘teğmenler grubu’ olarak adlandırılan askerlerin, örgüte öğrencilerin siyasi görüşleriyle ilgili de bilgi aktardığı öne sürülüyor. Teğmenlerden M. Ç. komutanlarıyla ilgili istihbarat bilgilerini çeteye bildirmiş. Teğmenlerin, gözaltındaki Hizbut Tahrir üyeleriyle ilişkide olduğu ve oluşturulan ‘cihat bölgeleri’ne Hizbut Tahrir üyelerini yerleştirdikleri saptandı. Gözaltındaki Seyhan Soylu ise örgüte istihbarat toplamak ve işadamları ile bürokratlara çıplak görüntüleriyle şantaj yapmakla suçlanıyor

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan beş teğmenin Hava Harp Okulu öğrencilerine Kemal ve Neriman Aydın kardeşler tarafından kurulan Ankara Hücresi’nde ders verdiği ortaya çıktı. Ergenekon propagandasının yapıldığı bu toplantıların örgüte adam kazandırmak amacıyla yapıldığı saptandı. Teğmenlerin ayrıca görev yaptıkları yerlerdeki komutanları hakkında bilgi toplayarak örgüte ilettikleri de belirlendi. Ergene-kon’un sekizinci dalgasında gözaltına alınan beş teğmene yönelik iddialar, örgütün Harp Okulu’na sızdığını ortaya koydu. Aydın kardeşlerin Ankara Hücresi’nde “Teğmenler” grubunda yer aldıkları iddia edilen subaylara yönelik suçlamalar şöyle:

TEĞMEN MEHMET ALİ Ç • Ankara’da görev yapan Ç’nin komutanları ile ilgili topladığı istihbarat bilgilerini Kemal ve Neriman Aydın’a ilettiği öğrenildi. Arkadaşlarıyla birlikte sürekli darbe planları yapan Ç’nin alt rütbedeki subaylara sürekli yakında darbe olacağını söylediği belirtiliyor.

TEĞMEN NOYAN Ç • Kırklareli’nde görev yapan Noyan Ç’nin de tıpkı Mehmet Ali Ç. gibi komutanları hakkında bilgi toplayarak Aydın kardeşlere ilettiği iddia ediliyor.

YAŞAR T • Ankara Kara Harp Okulu öğrencisi Yaşar T. de Kemal ve Neriman Aydın kardeşler ile sıklıkla görüştüğü belirlendi. Aydın kardeşlerin düzenlediği toplantılara katılan Yaşar T.  Kara Harp Okulu’ndaki arkdaşları hakkındaki elde ettiği bilgileri anlattığı ifade ediliyor.

TEĞMEN HASAN HÜSEYİN U • Ankara’da görev yapan U’nun Kemal ve Neriman Aydın ile toplantı düzenleyerek Karargah evlerini koordine ettiği iddia ediliyor.

TEĞMEN ÖNDER K • Elazığ’da görev yapan Önder K. Kemal ve Neriman Aydın’ın Harp Okulu öğrencileri için oluşturduğu karargah evlerinde ders veriyordu ve örgütün propagandasını yaparak örgüte eleman temin ediyordu.

TEĞMEN ESEN M • Hakkari’de görev yapan Esen M. de  Kemal ve Neriman Aydın ile birlikte oluşturdukları karargah evlerinde toplantılar düzenliyordu.

CİHAT BÖLGELERİ • Gözaltındaki sivillerden Hizbut Tahrir grubu içinde yer alan Süleyman S. ve Kurtçe B’nin Teğmen Mehmet Ali Ç’yle irtibatlı oldukları ve bunlara bilgi verdikleri belirlendi. Süleyman S’nin eniştesi Mehmet Oğuz K’nin ise Ankara’nın çeşitli yerlerinde “Cihat bölgeleri” oluşturduğu ve Hizbut Tahrir üyelerini buralara yerleştirdiği tespit edildi. İşte iddialar:

KURTCE B • Teğmen Mehmet Ali Ç. ve grubu ile irtibatlı olduğu belirlenen B’nin Hizbut Tahrir içerisinde sürekli olarak sohbetler düzenleyip, toplantılara katılıyordu. Kurtce B’nin Hizbut Tahrir örgütü ile Teğmenler grubu arasında iletişimi sağladığı iddia ediliyor.

SÜLEYMAN S • Kurtçe B. ile birlikte aynı hücrede görev yapıyor, Solmaz B’nin yardımcısı konumunda.

DOĞUKAN Y • Kurtçe Bektaş ile birlikte hareket ediyor.

HAMZA D • Kemal Aydın’ın Ankara’daki bazı arsa işlerini takip eden D. bazı kişilerin fişlenmesinde de önemli rol oynuyor.

RIZA D • Piknik ve toplantılar düzenleyerek örgütsel faaliyetlerde bulunan Rıza D.  sürekli olarak Süleyman S. ve Kurtçe B. ile görüşüyor.

RIFAT Y • Hizbuk Tahrir içinde örgütsel faaliyetlerde bulunuyor.

MEHMET OĞUZ K • Ankara’da “Cihat Bölgeleri”yle irtibatlı Süleyman S’nin eniştesi.

MAHMUT O • Topladığı arkadaş grubunu ve bazı kişileri Hizbut Tahrir grubuna sokarak örgütün tabanının güçlenmesini sağlıyor.

Son operasyonda 19 kişiyle birlikte gözaltına alınan Sisi lakaplı Seyhan Soylu, Tolga Sarıoğlu ve Levent Temiz’e ağır suçlamalar var:

SEYHAN SOYLU • Örgüt adına istihbarat topladığı, örgüt çıkarları için bazı siyasi, işadamı ve bürokratları kadın ve içki alemlerine çağırarak onların çıplak görüntülerini çekerek şantaj yaptığı iddia ediliyor.

TOLGA S • Seyhan Soylu’nun sevgilisi olan Tolga S, Soylu’nun aynı zamanda kara kutusu. Seyhan Soylu’nun Ergenekon örgütü adına elde ettiği tüm belge ve bilgileri S’ye  kendisi adına muhafaza etmek için verdiği iddia ediliyor.

LEVENT TEMİZ Eski İstanbul Ülkü Ocakları Levent Temiz hakkındaki en çarpıcı iddia ABD konsolosluğuna yapılan saldırıyı planlayan Erkan Kargın’la görüştüğü şeklinde.

BEŞ TEĞMENE ÜYELİK SUÇLAMASI • Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden beş teğmen ile bir askeri okul öğrencisi Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevkedildi. Sivil giyimli ve elleri kelepçesiz olan şüpheli askerler, hakim ve savcıların kullandığı kapıdan binaya alındı. Bu sırada askeri bir araç da adliyeye geldi.
Sivil kıyafetli inzibatlar tarafından adliyeye getirilen şüpheliler Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel’e ifade verdi. Askerlerin, “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan gözaltına alındıkları belirtildi. Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada subayların Adliye’deki sorgusu devam ediyordu.

ÖĞRENCİLERİ MİSAFİR ETMİŞLER • Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan beş teğmen ve bir askeri öğrencinin sık sık görüştüğü tespit edilen Kemal Aydın ve Neriman Aydın kardeşler, mahkemedeki ifadelerinde ilginç açıklamalar yapmıştı. Kemal Aydın, beş temmuzda mahkemede verdiği ifadesinde, telefonlarda “esas devlet” tabirini Genelkurmay için kullandığını söylemişti. Kemal Aydın, “Benim ordu içerisinde ayrı bir örgütlenme amacım yoktur. Ben N.Ç’den önce Harp Akademisi’nde tanıdığım hiçbir öğrenci yoktu. Perinçek’in karargahevleri ile benim Harp Okulu öğrencileri ile geçtiğim diyalogun bir ilgisi yoktur” demişti.

İNSANİ DÜRTÜ • Neriman Aydın ise ifadesinde, evlerinde yaşanan yoğun misafirlik hareketini misafirperverliğine bağlamıştı. Harp Okulu öğrencisi yeğenlerinin dışında okuldan arkadaşlarının da zaman zaman evlerine geldiğini belirtmişti. Aydın ayrıca, insani dürtülerle öğrencilerin mezuniyet sonrası da problemleriyle ilgilendiğini söylemişti.

Taraf, 21.09.08


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.