Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > 'Perinçek, Veli Küçük, Hikmet Çiçek gizli toplantılar yapardı'

'Perinçek, Veli Küçük, Hikmet Çiçek gizli toplantılar yapardı'
Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifade veren gazeteci Zihni Çakır, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Başkanı Taner Ünal'ın kendisine Doğu Perinçek, Veli Küçük ve Hikmet Çiçek'in bir binanın bodrumunda gizli toplantılar yaptığına dair bilgi verdiğini aktardı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen Ergenekon davasının 205'inci duruşması Silivri Cezaevi kampüsü yanına kurulan duruşma salonunda görüldü. Davaya aralarında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay, Veli Küçük, İbrahim Şahin ile Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun bulunduğu 47 tutuklu sanık katıldı.

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, duruşmada tanık Zihni Çakır'ı kürsüye çağırdı. Haftalık yayımlanan Türkeli gazetesinde bir dönem yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendiğini belirten Çakır, Ergenekon sanığı Taner Ünal'ın gazetenin sahibi olduğunu aktardı. Daha önce savcılık ifadesinde anlattığı konulara açıklık getiren Çakır, Taner Ünal'ın yanına gelen emekli bir tuğgeneral için 'bir numara' sözünü sarf ettiğini aktardı. Taner Ünal'ın kendisine, sivil bir oluşumun Türkiye'yi içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya çalıştığı yönünde bilgiler verdiğini dile getiren Çakır, "Sağ ve sol kesimden isimlerin de bu yapılanma içinde olduğunu, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin, Veli Küçük ve Hikmet Çiçek gibi isimlerin de bu yapıda yer aldığını belirtti, benim de katılmamı istedi. Ancak ben gazetenin askerler tarafından ele geçirilmesi nedeniyle Ünal'ın teklifini reddettim. Çünkü bana illegalmiş gibi geldi." şeklinde konuştu.

Ünal'ın bir bodrum katında toplantılar düzenlediklerini ve toplantılara Veli Küçük, Muzzaffer Tekin, Doğu Perinçek ve Hikmet Çiçek'in katıldığını söylediğini ileri süren Çakır, "Ben toplantılara gitmedim ama Taner Ünal toplantı fotoğraflarını gösterdi." ifadesini kullandı. Tanığa 'Ergenekon'un Çöküşü' isimli bir kitap yazdığını hatırlatan başkan Çalmuk, Ergenekon ismini nereden duyduğunu sordu. Ünal ile konuşmalarında Türkiye'de derin bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğu şeklinde sözler geçtiğini belirten Çakır, "Ümraniye'de el bombalarının bulunmasıyla derin yapılanmanın varlığı araştırılmaya başlandı. Can Dündar da yazdığı kitapta bu yapının isminin Ergenekon olduğunu anlatıyordu. Ben de bu yapılanmanın Ergenekon olduğunu düşündüm." karşılığını verdi.

Zaman, 18.07.2012


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.