Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Balyoz Harekat Planı > Gölcük tanığı: Belgelerin 2010 Ekim başında zemin altına konulduğu söylendi

Gölcük tanığı: Belgelerin 2010 Ekim başında zemin altına konulduğu söylendi
 
Balyoz davasında plan semineri ile ilgili çalışmalarda bulunan personelin tanık olarak dinlenilmelerinin tamamlanması ardından 6 Aralık 2010 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü İstihbarat Kısım Amirliğine ait odada yapılan aramaya ilişkin tanıkların dinlenilmesine geçildi.

İlk olarak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ''Gölcük Donanma Komutanlığında ele geçirilen belgelere'' ilişkin davada tutuklu yargılanan Behçet Altıntaş kürsüye alındı. İstihbarat ve Güvenlik Şube Müdürü olarak çalıştığını belirten Altıntaş, arama sırasında da görevli olduğunu ve aramaya refakat ettiğini aktardı. Göreve başladıktan sonra, başka bir birimde tadilat çalışması yapılırken binanın zeminin yükseltildiğini ifade eden Altıntaş, bu bölümün arşiv olarak kullanıldığını söyledi. Dolap yetersizliği nedeniyle imha edilecek evrakların buraya konulduğunu söyleyen Altıntaş şöyle devam etti: "2010 Ekim ayında Binbaşı Kemalettin Yakar tarafından bazı malzemelerin zemine konulduğu söylendi. Durumu kurmay başkanına aktarınca bana içeriklerini bilip bilmediğimi sordu. Bilmediğimi söyledim. Kemalettin Binbaşının casuslukla ilgili internette adının geçtiğini belirterek, 'Şimdi imha edilmesin. Kemalettin Yakar geldikten sonra yaparsınız' dedi. Biz bu konuşmayı 29 Kasım'da yaptık. Ben bu malzemelerin orada olduğunu duyunca Kemalettin Yakar'a almasını söyledim."

Diğer yandan mahkeme salonun izleyicilerin girdiği kapılarına jandarma tarafından tutuklu sanıklar ile sanık yakınlarının görüşme taleplerine ilişkin yazı bir asıldı. Bazı tutuklu sanıkların duruşmaya gelen yakınları ile görüşme talebinin bulunduğu bildirilen yazıda, bu talebin mevcut düzenlemelere aykırı olduğu belirtildi. 8 Mart 2012 tarihli Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Gürler imzalı yazıda "Jandarma Genel Komutanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve tutukevi Dış koruması ile sevk ve nakil hizmetleri yönergesinin 66. Maddesinin 2. Fıkrasında "Hükümlü ve tutukluların gerek yolda gerek adliyede başkalarıyla görüşmeleri ve bir şey alıp vermelerine izin verilmez" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, mahkeme salonun izleyicilerin girdiği kapılarına jandarma tarafından tutuklu sanıklar ile sanık yakınlarının görüşme taleplerine ilişkin açıklama içerikli bir yazı asıldı. Bazı tutuklu sanıkların duruşmaya gelen yakınları ile görüşme için talepte bulundukları belirtilen yazıda bu talebin mevcut düzenlemelere aykırı olduğu kaydedildi. 8 Mart 2012 tarihli Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Gürler imzalı yazıda "Jandarma Genel Komutanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve tutukevi Dış koruması ile sevk ve nakil hizmetleri yönergesinin 66. Maddesinin 2. Fıkrasında "Hükümlü ve tutukluların gerek yolda gerek adliyede başkalarıyla görüşmeleri ve bir şey alıp vermelerine izin verilmez" ifadeleri yer aldı.

Zaman, 28.02.2012


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.