Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > Oda TV'nin ODTÜ raporu da çürük çıktı

Oda TV'nin ODTÜ raporu da çürük çıktı
Ergenekon'la bağlantılı Oda TV davası sanıklarının bilgisayarlarında bulunan örgütsel dokümanlar için ortaya attıkları 'virüs getirdi' iddiasından sonra 'imaj alma sırasında polis tarafından yüklendi' savunması da çöktü.

Sanıkların ODTÜ'lü bir profesör ve araştırma görevlisine hazırlattığı raporun hatalı olduğu belirlendi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün konuyla ilgili soru önergesine İçişleri Bakanlığı'nın verdiği cevap, bütün işlemlerin avukatlar huzurunda gerçekleştirildiğini, imaj alma programına dışarıdan ekleme yapılmasının imkânsız olduğunu ortaya koydu. Bakanlık raporunda, ele geçirilen belgelerin polis aramasından önceki tarihlerde de bilgisayarda birçok defa kullanıldığı vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı'nın raporunda, iddianamenin en önemli delilleri arasında yer alan 'Ulusal Medya 2010', 'Yalçın Hoca' ve 'Hanefi.doc' belgelerinin Müyesser Yıldız Uğur'un bilgisayarında imaj alma işleminden önce birçok kez açılıp okunduğu belirtildi. Raporda ayrıca imaj alma işlemlerinin avukatlar huzurunda yapıldığı ve imaj alma programına dışarıdan yükleme yapılmasının imkânsız olduğu ifade edildi. Raporda ayrıca ODTÜ tarafından hazırlanan raporun hiçbir somut delile dayanmadığı da belirtilerek herhangi bir geçerliliğinin olmayacağı vurgulandı.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Göktürk Üçoluk ve araştırma görevlisi Gökdeniz Karadağ tarafından kaleme alınan ve 'Müyesser Yıldız Uğur'un bilgisayarında bulunan belgelerin, Yıldız'ın bilgisi dışında virüsle dışarıdan geldiğine dair' bir değerlendirme belgesi hazırlamıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda imaj alma programına dışarıdan ekleme yapılmasının mümkün olmadığı ve ilgili belgelerin daha önceden Müyesser Yıldız Uğur'un bilgisayarında açıldığına dair birçok kanıtın olduğu vurgulandı. Raporda ev arama ve el koyma tutanağına göre imaj alma işlemlerinin olay yerinde ve avukatlar huzurunda yapıldığı belirtildi.

Ayrıca imaj alma işlemlerinin tüm dünya ülke polislerince kullanılan bir programla yapıldığı ve bu programa müdahale etme imkânının olmadığı belirtilerek, imaj alma esnasında hard diske ayrı bir dosya eklenmesi yönündeki iddianın herhangi bir dayanaktan yoksun olduğu anlatıldı.
 

Zaman, 15.12.2011


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.