Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > ‘Cinayet Timi’nin parası iyi

‘Cinayet Timi’nin parası iyi
İbrahim Şahin’in kurduğu S-1 timinde yer alan özel harekât polisi Bülent Göngördü, Ergenekon’da “parası iyi olduğu için” görevi kabul ettiğini söyledi
 

İkinci Ergenekon davasında, tutuksuz yargılanan özel harekât polisi Bülent Güngördü’nün savunması alındı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada çapraz sorgusu yapılan Bülent Güngördü, Eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin’in talimatları doğrultusunda suikast ve tedhiş planlarını gerçekleştirmek için oluşturulan S-I listesinde adının yer almasına ilişkin soruları yanıtladı.

Tutuklandıktan 10 ay sonra tahliye edilen Güngördü, İbrahim Şahin’i tanımadığını belirterek, birlikte Hakkari’de çalıştığı tutuksuz sanıklardan Servet Kaynak’ın kendisini telefonla arayarak görev olduğunu, çalışıp çalışmayacağını sorduğunu, kendisinin de kabul ettiğini söyledi.

Kaynak’a bu kapsamda kimlik bilgileri ve kan grubunu mesajla ilettiğini dile getiren Güngördü, savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in ‘“kimlik bilgilerinizi neden Servet Kaynak’a verdiniz? Size görevle ilgili bir resmi yazı geldi mi?’’ sorusuna “Resmi bir yazı gelmedi. Ancak Servet Kaynak resmi yazı geleceğini söyledi’’ yanıtını verdi.

 

‘Parası iyi olduğu için kabul ettim’

Görevle ilgili resmi yazı geldikten sonra çalıştığı birim amirlerine bu görevle ilgili bilgi vereceğini anlatan Pekgüzel, Tuncay Özkan’ın böyle bir görevi neden kabul ettiğine ilişkin sorusuna ise “Ben vatanını, milletini çok seven biriyim. Gerekirse canımı bile veririm. Ayrıca maddi açıdan da parası iyi olacağı için kabul ettim’’ şeklinde yanıtladı.

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu da, Servet Kaynak tarafından neden tercih edildiği, kendisini diğer özel harekat polislerinden ayıran özelliğin ne olduğu şeklinde sorular yöneltti.

Güngördü de neden tercih edildiğini tam olarak bilmediğini, belki de düzgün çalışmalarından dolayı Kaynak’ın kendisine söylediğini belirtti.

Haşıloğlu, sanıklar arasında yer alan özel harekat polislerinin performanslarıyla ilgili mahkemeye gönderilen yazıları anımsatarak, “Sizin başarı performansınızla ilgili sorduk ve elimizdeki bilgilere göre sporda ya da atışta sizle diğer arkadaşlarınız arasında önemli bir fark yok. Yani siz, atışlarında 10’da 10 vuran ya da sporda diğer arkadaşlarını çok gerilerde bırakan kişiler değilmişsiniz’’ dedi.

 

‘Olaylardan sonra Şemdinli’ye gittik’

Haşıloğlu’nun, “Türkiye’de toplamda 4 bin 500 özel harekat polisi var. Siz bu kişiler arasında mesleki özellikleriniz açısından ilk 10’a girebilir misiniz?’’ sorusuna Güngördü, “Bazıları atışta iyidir, bazıları sporda iyidir. Ben de sporda iyiyim. Ancak genel anlamda aynıdır denilebilir’’ yanıtını verdi. Güngördü, Haşıloğlu’nun ‘“Hakkâri’de görev yaptığı sürede kırsalda ya da şehirde operasyonlara katılıp katılmadığı’’na ilişkin sorusu üzerine de dağda ya da kırsalda operasyona katılmadığını söyledi. Şehir merkezinde operasyona katıldığını, ancak bu operasyonda da sıcak çatışmada yer almadığını ifade eden Güngördü, Şemdinli olaylarından sonra Hakkâri merkezden çevik kuvvet ve amirlerle birlikte 10-20 kadar kişi ilçeye gittiklerini ifade etti.

Şemdinli’de sadece kamu binalarının güvenliğine ilişkin çalıştığını dile getiren Güngördü, terörle mücadelede kurulacak müsteşarlık konusunu da basından ve arkadaşlarından duyduğunu anlattı.

Taraf, 23.09.2011


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.