Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > İrtica Eylem Planı > Çiçek: PKK’lıdan daha tehlikeli görüldüm

Çiçek: PKK’lıdan daha tehlikeli görüldüm
''İrtica ile Mücadele Planı'' davası sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, sevk edildiği Silivri Cezaevi’nde diğer tutuklularla birlikte spora çıkmasına izin verilmediğini belirterek, “Bir PKK'lıdan daha tehlikeli görüldüm'' dedi.

İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının bugünkü duruşmasında sanık avukatları söz aldı.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in avukatı Orhan Önder, bu davada örgütlü suçlardan bahsetmenin zorlama olacağını düşündüklerini söyledi.

İnternet çalışmalarının 10 yıllık geçmişi bulunduğunu ve bu 10 yıllık geçmişe ilişkin ayrıntılı bir çalışma yapılarak varsa suç ve suçluların ortaya çıkarılmasını istediklerini belirten Önder, andıcın yasal olduğunu, müvekkillerinin de belgede, o dönemdeki görevleri gereği paraflarının bulunduğunu ifade etti.

''İnternet andıcı davası''nın, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı Davası''ndan ayrılmasını talep eden Önder, ''Yetkili mahkeme askeri mahkemelerdir ve mahkemenin görevsizlik ve yetkisizlik kararı vermesini talep ediyorum'' dedi.

''İnternet andıcı iddianamesi''ni eleştiren emekli Albay Hulusi Gülbahar'ın avukatı Ramazan Bulut da iddianamede, sanki askeri psikolojik harekat ile ilgili bir çalışmanın yer aldığını söyledi.

Bulut, ''Yani demek isteniyor ki, 'Ergenekon terör örgütü psikolojik harekatı bir yöntem olarak kullanıyor. Sanıklar da psikolojik harekatı kullanıyor' diye aralarında fiili irtibat, yani bağlantı kurulmaya çalışılıyor. Bu müthiş bir zorlamadır. Sanıkların, psikolojik harekat yöntemini Ergenekon örgütünden aldığı iddia ediliyor. Eğer bu yöntemin alınma durumu varsa olsa olsa Ergenekon örgütü ordudan almış denilebilir'' dedi.

Psikolojik harekat yönteminin her milli savunmanın yöntemi olduğunu dile getiren Bulut, ''Bundan çok absürt sonuçlar çıkabilir. TSK'nın üst düzey eski yöneticileri jakoben yöntemle hareket etmişlerdir. Sizce 27 Nisan bildirisi dünya klasiklerine girecek bir edebiyat metni miydi? Siyasi müdahale ortadaydı. Bu bildiri bile daha yeni kaldırıldı. Bir yaklaşım ve bir fikri yargılamak buradaki sanıklar üzerinden olamaz'' şeklinde konuştu.

Bulut, sanıklardan Hasan Iğsız'ın ''internet andıcı'' olarak anılan belgeyi komutana arz ederek bu konuda inisiyatif almadığını ve son kararı vermediğini ifade ederek, ''Bu nasıl bir örgüt lideri ki bir yerlerden emir alıyor ama emir aldığı kişi örgütün lideri değil'' dedi.

Sanık Korgeneral Mehmet Eröz'ün avukatı İlkay Sezer de ''Müvekkilim hakkında andıçta parafı olduğu gerekçesiyle ara yöneticilikle ve bu örgütün içinde olduğu iddia ediliyor. Andıçta parafının olması görevi gereğidir. O dönemde başka bir isim görevli olsaydı, onların parafları bulunacaktı. Dosyanın ayrılarak Ankara'da bulunan Genelkurmay Askeri Mahkemesine gönderilmesini arz ve talep ediyorum'' şeklinde konuştu.

Ayrıca sanıklar Mehmet Deniz Yıldırım, Sedat Özüer, Mehmet Otuzbiroğlu, Dursun Çiçek, Meryem Kurşun, Alaettin Sevim'in avukatları da ''İnternet andıcı davası''nın, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı Davası''ndan ayrılmasını talep etti. Sanık avukatları, bu dosyanın Ankara'daki askeri mahkemeye gönderilmesini istedi.

Sanık Hasan Ataman Yıldırım da Silivri'deki yargılamalara ilk kez katılan avukatların hukuktan bahsettiğini, ancak mahkemede ''hukukun olmadığını'' düşündüğünü söyledi.

Yıldırım, ''Deliler sahte. Kişilerde eskiden CD ya da flaş bellek çıkması bekleniyordu. Şimdi ise bir belgede isminizin geçmesi yeterli. Avukatlar ne kadar hukuktan bahsederse etsin burada hukuk yok. Ülkede karşı devrim yaşanıyor. Az önce bir avukat 10 yıldır bu sitelerin faaliyette olduğunu söyledi. Burada yer çok. 10 yıl önce daha kimler görevliyse buraya gelebilir'' şeklinde konuştu.

ÇİÇEK: PKK’LIDAN DAHA TEHLİKELİ GÖRÜLDÜM
Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek de dün Silivri Cezaevine nakledildiğini hatırlatarak, ''Terör örgütü suçlaması nedeniyle yargılandığım için tehlikeli görüldüm ve diğer tutuklularla beraber spora çıkmama izin verilmedi. Yani bir PKK'lıdan daha tehlikeli görüldüm'' dedi.

Çiçek, ''İnternet andıcı davası''na bakmakta yetkili ve görevli mahkemenin, askeri mahkemeler olduğunu öne sürdü.

ASKERİ MAHKEME TALEBİNE RET
Mahkeme heyeti, savcının görüşü doğrultusunda davanın Ankara'da ve askeri mahkemede görülmesi taleplerini reddetti.

ntvmsnbc.com, 13.09.2011


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.