Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > Şener, bir kez daha hakim karşısında

Şener, bir kez daha hakim karşısında

Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Nedim Şener, basın yoluyla hakaret ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla bir davada daha hakim karşısına çıktı

İSTANBUL - Eşinin cezaevinden getirilmesini bekleyen Vecide Şener’in ise duruşma salonu önünde gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada gazeteci Nedim Şener’in Milliyet Gazetesi’nde 3 Nisan 2010 tarihinde yayınlanan "Fuar yeri kavgası rüşvet soruşturmasına döndü" başlıklı haberde "gizliliği ihlal ve hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Bakırköy Adliyesi’ne getirilen Nedim Şener duruşmada suçlamaları kabul etmedi ve beraatini istedi.

ŞENER’İN EŞİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Duruşmayı, Nedim Şener’in eşi Vecide Şener ve çok sayıda gazeteci arkadaşı izledi. Duruşma salonu önünde bekleyen Şener’in eşi Vecide Şener gözyaşlarını tutamadı. Nedim Şener’ in duruşma salonuna getirilmesinin ardından bekleyen gazeteciler ve eşi Vecide Şener, ’Merak etme buradayız’ dediler ve Şener’e el sallayarak destek oldular. Duruşma salonuna girdikten sonra eşini gören Nedim Şener, eşine gülümseyerek nasıl olduğunu sordu. Vecide Şener de gülümseyerek ’Merak etme ben çok iyiyim’ dedi. Duruşma devam ederken duygulanan Vecide Şener duruşma salonundan ayrıldı. Eşinin duruşma salonundan ayrıldığını gören Nedim Şener’in gözlerinin dolduğu gözlendi.

"BERAATİMİ İSTİYORUM"
İddianamenin okunmasının ardından Nedim Şener’ in savunmasına geçildi. İsim ve soyisimlerin haber kaynağından kendisine açık olarak geldiğini ancak kendisinin isimleri kodlayarak yazdığını ifade eden Şener, şunları söyledi:

"Gizliliği ihlal etmek ve hakaret suçu işlemek gibi bir kastım yoktu. Olsaydı isimleri açık yazardım. Kaldı ki haberi yazdığım dönemde bir soruşturma da yoktu. Sadece Adalet Bakanlığı’ndan adı geçen kişilerle ilgili müfettişler soruşturma talebinde bulunmuşlardı. Soruşturma ben haberi yazdıktan birkaç ay sonra gerçekleşti. Yani, soruşturma sürecine herhangi bir zarar gelmedi. Haberde adı geçen Bakırköy Hakimi Ferşat Aydın isminin kodlanmış olarak verilmesine rağmen üzerine alındı. Oysa bizim yaptığımız bir araştırmada aynı adliyede F.A. isimli başka hakimlerin olduğu görünüyor. Üzerine alınması gereken kişiler varsa onlar da haberde fotoğrafları kullanılan Murat Yalçıntaş ve Ceyda Erem’dir. Fakat onların bir şik?yeti olmadı. Hatta Murat Yalçıntaş ben hapisteyken bana mektup yazarak objektif bir gazeteci olduğumu söyledi. Söz konusu haberle ilgili bir sitemde bulunmadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum"

Mahkeme hakimi, Şener’in avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

"29 DAVADAN 26’SI BASIN DAVASI"
Duruşmanın ardından Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) adına adliye önünde açıklama yapan TGC Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir, artık gazetecilerin yargılanmamasını ve seçimden sonra yeni meclise basın özgürlüğünü sağlayıcı kanuni düzenlemeleri yapması yönünde çağrıda bulundu.
Özdemir, "Nedim Şener’in görülmekte olan 10 davasından biri daha bugün bitti. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün 29 duruşma vardı. Bunların 26’sı basın davasıydı. Sevgili Nedim kardeşimiz bugün tamamı gerçekleşmiş olan bir davadan dolayı, yazdığı haberden sonra 6 ay sonra açılmış bir davada gizliliği ihlalden dolayı yargılandı. Büyük bir ihtimalle beraatla sonuçlanacak. Arkadaşlarımızın duruşmalarına Gazetecilere Özgürlük Platformu adına katılmaya devam edeceğiz. Seçimlerden sonra yeni seçilecek meclisin öncelikle ele alması gereken konulardan birisi, artık basın özgürlüğünü sağlayıcı kanuni düzenlemeleri yapması yönünde olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Radikal, 10.06.2011


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.