Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > Birinci Ergenekon'da 183. duruşma başladı

Birinci Ergenekon'da 183. duruşma başladı

Birinci ''Ergenekon'' davasının 183. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım ile Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması davasının tutuklu sanıkları Bayram Demir, Seyhun Zayim, Boğaç Kaan Murathan, Bora Ballı, Bedirhan Şinal ve Fatih Derdiyok'un da aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık katıldı.

 

Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz ve Sevgi Erenerol ise duruşmaya katılmazken, başka suçtan tutuklu sanık Semih Tufan Gülaltay ise hazır bulundu.

Başkan Köksal Şengün'ün mazereti nedeniyle duruşmaya katılmaması üzerine heyete başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese, tanıklardan Sinan Berberoğlu'nun adreslerinde bulunamadığının bildirildiğini söyledi.

Alparslan Arslan ile Danıştay saldırısından bir gün önce Ankara'daki yemekte bir araya geldiği belirtilen ''Gonca Bahar'' veya ''Gonca Giray'' adlı kadının açık kimliğiyle ilgili araştırma yapıldığını ifade eden Özese, söz konusu yemekte olan ve tanıklığına başvurulan Koray Yılmaz'ın bu kadını bilmediğini söylediğini kaydetti.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanıklarından avukat Ertaç Giray'ın beyanında ise kendi eşinin Gonca Giray olduğunu söylediği ve adresini bildirdiğini ifade eden Özese, tanık olarak çağrılan Muzaffer Gökçimen'in ise yurt dışına giriş ve çıkış kayıtlarının bildirildiğini dile getirdi.

Sanıkların taleplerinin alınmasına geçildiği duruşmada konuşan birleşen dosyanın sanığı Boğaç Kaan Murathan, 30 aydır tutuklu olarak yargılandığını belirterek, ''Emniyette teşhis edemeyen, ismimi dahi yanlış veren kişinin iftiraları dolayısıyla buradayım'' dedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalarda dinlenilen şahitlerin sanıklardan Bedirhan Şinal'ın yalan söylediğini ve kendisine iftira attığını ortaya koyduklarını dile getiren Murathan, örgüt üyesi olmadığını belirterek, tahliyesini istedi.

Semih Tufan Gülaltay da ''Danıştay saldırısından 2 gün önce Muzaffer Tekin'i Gülaltay'ın bürosunda gördüğünü, Alparslan Arslan'ın da kalabalık bir gurupla Gülaltay'ın yanına geldiğini'' söyleyen tanıklardan Esra Feride Gökçimen'in yalan beyanda bulunduğunu savundu.

Gülaltay, ''Yargılamayı yönlendirmeye çalışan çeşitli odaklar var. Bu kadar fütursuzca, bu kadar yalan ve iftiraya heyetin izin vermemesini istiyoruz. Bu yargılamanın sonunda aklanacağıma ve masumiyetimin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu kadar yalana heyetin müsaade etmemesini istiyoruz. İzin verdiğinizde, Türkiye'nin zarar görmesine neden olursunuz. Mahkemenin vereceği karardan hiç kimse memnun olmazsa Türkiye kaosa sürüklenir. Yalan beyanlar, yalan tanıklar konusunda hassasiyet gösteriniz. Gökçimen hakkında tutuklama kararı verilmesini istiyorum'' diye konuştu.

Duruşma, taleplerin alınmasıyla devam ediyor.

Star, 22.04.2011


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.