Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Ergenekon > Ahmet Şık'a Ergenekon pusulası

Ahmet Şık'a Ergenekon pusulası
“Kitap” denilen taslağın bir Ergenekon çalışması olduğu ortaya çıktı. Ahmet Şık’ın nasıl yönlendirildiği 4 kişinin yazdığı notlarla belirlendi


Ergenekon soruşturmasının son operasyonunda tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" isimli kitap taslağının Ergenekon'un talimatları doğrultusunda yazdığı ortaya çıktı. Kitap taslağındaki eklemeler emniyetin inceleme tutanağında tek tek sıralandı.

Odatv'ye düzenlenen operasyon kapsamın da tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın 'İmamın Ordusu' başlıklı kitabının taslağına düşülen 'ilginç notlar' çalışmanın Ergenekon örgütünün talimatları doğrultusunda yapıldığını gözler önüne serdi. Polis tarafından hazırlanan 49 sayfalık 'İnceleme Tutanağında derin yapının talimatlarının kitaba nasıl monte edildiği tek tek anlatıldı.

DOSYANIN TAM METNİNİ OKU


 


189 sayfa eklemeyle 302'ye çıktı

Odatv'de ele geçirilen kitap taslağının 189 sayfa olduğu belirtilen tutanakta, Ahmet Şık'ın evinde ele geçirilen kitap taslağının son halinin ise önsöz ve başına (*) işareti konularak düşülen notlarla birlikte 302 sayfa olduğu belirtildi. Kitap taslağının, Odatv'den ele geçirilen "Ulusal Medya 2010" isimli Ergenekon dokümanının stratejisine göre hazırlandığı vurgulanırken, Odatv'de bulunan kitap taslağında, çeşitli yerlerde kitaba yapılması gereken eklemeler ve çıkarmalarla ilgili kırmızı renkte ve büyük harflerle çeşitli notların yazılı olduğu aktarıldı. Ancak Ahmet Şık'tan ele geçirilen kitap taslaklarında bu notların bir kısmı yer alırken, bir kısmının ise notta belirtildiği şekilde ekleme ya da çıkarmalarda kullanıldığından bulunamadığına dikkat çekildi.

"Kitaba çalışırken cesur olun"

Odatv'de ele geçirilen kitap taslağının, kitapla ilgili yapılan ilk çalışmaları içerdiği belirlenirken, bu çalışmaların üzerine, yine Odatv'de ele geçirilen "Sabri Uzun" isimli word dosyasındaki, "Kitaba çalışırken cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı. Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın" şeklinde yazılı talimatlar doğrultusunda gerekli ekleme ve çıkarmaların yapılması için kırmızı renkle ve büyük harflerle gerekli notlar kaydedildi. Kitaba son şekli verilmeye çalışılırken yeniden devreye giren bazı şüpheliler tarafından incelemeye alınan kitapta eklenmesi ve çıkarılması gereken konularla ilgili olarak parantez içerisinde (*) işaretiyle başlayan yeni notların yazıldığı anlaşıldı.

KİTAPTA 'ULUSAL MEDYA 2010' BELGESİ ESAS ALINDI

Ahmet Şık'ın kitap taslağında Ergenekon'un Ulusal Medya 2010 belgesinde yer alan talimatlara nasıl yer verildiği 'İnceleme Tutanağı'nda örnekleriyle anlatıldı. "Ulusal Medya 2010 belgesinde "Strateji" başlığı altında yer alan, "Yürütülmekte olan operasyonların siyasal olduğu, AKP ve Cemaatin, Cumhuriyet İlke ve Devrimlerine karşı rövanşist düşüncelerle giriştiği sivil/faşist bir hareket ve diktatörlüğe uzanan yeşil bir devrim olduğu anlatılmalıdır. Saldırıların bilinçli olarak TSK ve Yüksek Yargı başta olmak üzere Anayasal Kurumlara karşı yürütüldüğü işlenmelidir" talimatı Şık'ın kitabının bir çok yerinde işlendi.

İşte kitaptan bazı örnekler:

Sayfa 4: "...Elbette suçlamaların odağında yer alan isim, kişi ve kurumların Fethullahçı olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak var olan duruma bakarak söylersek Ergenekon soruşturması ve davasının, AKP'nin özgürlükleri kısıtlamak için kullandığı bir araç olduğu tespiti yanlış olmaz. Bu soruşturma ve dava süreci aynı zamanda emniyet teşkilatını kontrol altında bulunduran Gülen Cemaatinin gücünü.."

Sayfa 39: "Cemaatinin desteğiyle de yürütülen Ergenekon soruşturmaları vesilesiyle askerin geriletmesini de sağladığı için neredeyse demokrasi kahramanı ilan ettikleri Gülen'in, 1980 darbesine de bu kadar sevinmesinin ardındaki neden kuşkusuz ki önünün açıldığını görmektendi. Hoca Efenedi, daha sonra kendisine düşman olacak askerin boşalttığı meydanda eğitim hamlesini de başlatır böylece!"

Sayfa 42: "Türkiye'de bir derin devlet temizliği yapıldığına inanmamız istenen Ergenekon soruşturmalarının bugün itibarıyla geldiği nokta devletin bağırsak temizliğinden çok 28 Şubat'ın rövanşıdır aslında. İlginç olan ise bu rövanşist operasyon ve soruşturumaları yürütenlere yönelik Fetullahçılık suçlamaları yapılmasıdır!'

Sayfa 44: "AKP'nin ikinci kez tek başına iktidar koltuğuna oturmasından sonra başlatılan Ergenekon soruşturmaları sırasında ordunun birbiri ardına ortaya çıkan darbe planlarıyla TSK'nin halk nezdindeki itibarı yerlerde sürünmeye başlamıştı. İtirazlara rağmen kararlı bir şekil de yürütülen ve bir noktadan sonra eleştirilemez hale gelen Ergenekon soruşturmalarına en çok sevinen kesim kuşkusuz ki cemaat yanlılarıydı. TSK o güne dek görülmemiş biçimde eleştiriliyor!'

Sayfa 48: "Gülen cemaati, Ergenekon soruşturmalarının en olumlu sonucu olarak askerin demokratik siyaset alanından kısmen de olsa çekilmesinin yarattığı boşluğu da değerlendirerek son yıllarda Türkiye'nin iç politikasında ciddi bir etkinliği olan güç haline geldi. AKP iktidarının sistem içerisinde örgütlenmede ciddi bir avantaj yarattığı İslamcı akımlar bütün bakanlıklarda kadrolaşmasını en tepeden en alta kadar tamamladı."

Bugün, 27.03.2011


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.