Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Balyoz Harekat Planı > Çetin Doğan yoğun bakımdan çıktı

Çetin Doğan yoğun bakımdan çıktı

Balyoz operasyonu kapsamında Bodrum Havaalanında gözaltına alındıktan sonra dün gece Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz hastane bahçesinde basın mensuplarına Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Ersöz dün geceyi kroner yoğun bakım ünitesinde geçiren Doğan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek kroner yoğun bakım ünitesinden servise alındığını söyledi.

Hüseyin Ersöz hastane bahçesinde bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Müvekkilim dün akşam özellikle gözaltına alındıktan sonra yüksek tansiyon şikayetiyle Adli Tıp'da yapılan kontrolünün ardından Çapa'ya sevk edilmişti. Çapa Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde müvekkilimiz kalp krizi riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildiğinden dolayı daha önceki tedavisinin gerçekleştiği Siyami Ersek Hastanesi'ne sevk edildi. Müvekkilimiz dün bütün geceyi acilde müşahede altında geçirdi. Öyle ki göğsündeki daralma ve yüksek tansiyon rahatsızlıkları bu müşahede altında olmayı gerektiriyordu. Müvekkilimin, dün doktorlar tarafından yapılan muayenesinde bir kalp krizi riskiyle karşı karşıya olduğu teşhisiyle müşahede altında tutulduğu, bu aşamada müvekkilimize ilaç verildiği ve damar yollarının genişletilmesi yollarına gidildi ve yine ilaç verilerek tansiyonu kontrol altına alınmaya çalışıldı. Fakat hala aynı ciddiyetini koruyor. Tansiyon değerleri tam anlamıyla normale dönmüş değil ve göğsündeki ağrılar da yine şiddetini muhafaza ediyor. Bu çerçevede de müvekkilimiz hala beklemede” dedi.

Ersöz basın mensuplarının ”Tetkiklerin ne zaman sonuçlanacağı” yönündeki sorusu üzerine ”Müvekkilimiz 2003 yılında ciddi bir kalp ameliyatı geçirdiğinden dolayı ve yine tutuklu kaldığı süre içerisinde kalbine stent takıldığından dolayı bu rahatsızlıkların tam anlamıyla tespit ve tedavi edilebilmesi için bir süre hastane koşullarında müşahede altında tutulması gerekiyor. Bu sürenin takdiri tamamen doktorlarda olan bir husus. Ama daha önceki uygulamalardan yola çıkarak en az 2-3 gün gözetim altında tutulması gerektiğini söyleyebilirim. Kendisiyle görüştüm. Kendisi şu anda üzgün. Üzgün olmasının sebebi kendisi İstanbul'a gelmek için adli makamlara teslim olmak için yola çıktığında hukuka aykırı olarak bir gözaltı işlemi uygulanması. Zaten rahatsızlığının nüksetmesindeki önemli sebeplerden bir tanesi de bu gözaltı işlemi. Gelecekti, adli makamlara teslim olacaktı. Arkasından da adli makamlar hangi doğrultuda karar veriyorsa, mahkeme hangi doğrultuda karar veriyorsa ona uygun hareket edecekti. Oysaki şimdi müvekkilimiz sağlığını tekrar kaybetti. Müvekkilimizin hayatı tehlikeye girdi. Bu çerçevede hiçbir tedbirin, hiçbir adli uygulamanın bu noktada hiçbir insan nezdinden, insan onurunu, insan hayatını, sağlık hakkını tehlikeye düşürecek şekilde kullanılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ama tüm bu süreç müvekkilimi oldukça yıprattı. Dün akşam bütün gece müvekkilim yoğun bakımdaydı. Bu sabahta aynı şekilde tetkikleri devam etti. Yaklaşık bir saat önce yoğun bakımdan çıktı ve normal hastaların kaldığı odalardan birine yerleştirildi. Anjiyo olup olmayacağı tamamen yapılan tetkiklerden sonra belli olacak bir husus. Henüz bir kesinlik söz konusu değil. Öyle zannediyorum ki bu akşama kadar bir kesinlik kazanacaktır”şeklinde konuştu.

Ersöz ayrıca ”Müvekkilimin ziyaretçilerle görüşmesi hususunda, ya da yanında refakatçi kalması hususunda emniyet mensupları sürekli olarak duruşma savcılarıyla iletişim halindeler. Gerekli onayı alıyorlar, sürekli savcılarla iletişim halindeler. Şuanda yanında refakatçi olarak yalnızca eşi bulunuyor” dedi.
Çetin Doğan'ın tedavi gördüğü Siyami Ersek Hastanesinin önünde asker korumalar ve polis bekleyişini sürdürüyor.

Hürriyet, 26.07.2010


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.