Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Balyoz Harekat Planı > Balyoz yüklenirken gezideydim

Balyoz yüklenirken gezideydim

Harp Akademileri Komutanlığı, Balyoz tutuklusu Albay Cengiz Köylü’nün Oraj planını yazdığı iddia edilen tarihlerde eğitim gezisinde olduğunu mahkemeye bildirdi. Tahliye dilekçesi veren Köylü “ Bu durum belgelerin, sonradan bilgisayarın sistemleri ile oynanarak başkaları tarafından üretildiğinin en büyük kanıtıdır” dedi.

BALYOZ soruşturmasının tutuklu kalan iki sanığından Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, Harp Akademileri Komutanlığı’nın, bilgisayarda adına dosya açıldığı iddia edilen günlerde şehir dışı görevde olduğunu mahkemeye bildirmesinin ardından, tahliyesini istedi.

Harp Akademileri Komutan-lığı’ndan soruşturma savcılarına gönderilen, Tümgeneral Necdet Sezginer imzalı, belgeye göre Kurmay Albay Cengiz Köylü, 20-28 Ocak 2003 tarihleri arasında Hava Harp Akademisi 2002-2003 yılı KOMKARSU (Komutanlık ve Karargâh Subaylığı) eğitim ve öğretim planı kapsamında 20’si subayla 27 askeri personelle, İzmit, Kocaeli, Gölcük, Bursa ve Eskişehir’i kapsayan eğitim gezisindeydi. Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki bilgisayarını kullanması mümkün değildi.

Eşitlik ilkesini ihlal

Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, tahliye talebini içeren dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Bu durum, benim tarafımdan hazırlandığı iddia edilen belgelerin, sonradan bilgisayarın tarih ve saat sistemleri ile oynamak suretiyle başkaları tarafından üretildiğinin en büyük kanıtıdır. Belgelerin hazırlandığı tarihte İstanbul dışında görevli olduğu belgelerle sabit olan şahsımın tek muvazzaf ve havacı subay olarak tutuklu olması Anayasamızda belirtilen kanun önünde eşitlik ilkesinin ihlal edildiğinin en belirgin işaretidir.”

2’nci Ergenekon iddianamesinin de sanıkları arasında yer alan Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü’nün, Yunanistan’la gerilimin tırmandırılması amacıyla, bir Türk jetinin Hava Kuvvetleri unsurlarınca düşürülerek suni kriz ortamı oluşturulması ve bu ortamda İstanbul’daki Hava Müzesi’nin sakallı ve cübbeli şahıslar tarafından basılması”nı içeren Oraj Planı’nı yazdığı iddia ediliyor.

TÜBİTAK raporu

TÜBİTAK’ın hazırladığı rapora göre 11’inci ve 17’nci CD’lerin içindeki, Oraj Planı, Ek-Lahika 4 ve Ek-Lahika 5 isimli belgeler, Hava Harp Akademileri Komutanlığı sistem bilgisayarına bağlı, Cengiz Köylü ismine tanımlı “ckoylu” kullanıcı adıyla oluşturuldu. Dosyalar, aynı gün, aynı saat, aynı dakika ve aynı saniyede yaratıldı. Yani, 24 Ocak 2003 saat 10.05.00.
 

Hürriyet, 01.07.2010


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.