Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > İrtica Eylem Planı > Şengün'den ilginç icraat: Albay Çiçek'in dosyasını Yargıtay'a gönderdi

Şengün'den ilginç icraat: Albay Çiçek'in dosyasını Yargıtay'a gönderdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Dursun Çiçek'le ilgili Ergenekon dava dosyasını Yargıtay'a gönderdi.
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı davayı, Albay Dursun Çiçek'in yargılandığı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"yla ilgili davayla birleştirmişti. Mahkeme, kararına, Çiçek ile Cihaner davası arasında 'hukukî ve fiilî irtibat' bulunmasını gerekçe göstermişti. Ancak Cihaner'in dosyası İstanbul'a beklenirken Çiçek davasına bakan Hakim Köksal Şengün'den ilginç bir icraat geldi. Şengün, Çiçek'in dosyasını ilgisi olmadığı halde Yargıtay'a gönderdi.

Şengün'ün, Cihaner'in 'görevi kötüye kullanmak ve belgede sahtecilik' suçlarından yargılandığı davayla ilgisi olmayan millete komplo belgesine ilişkin dava dosyasını Yargıtay'a göndermesi hukukçuları şaşırttı. Köksal Şengün'ün ismi geçtiğimiz günlerde internete düşen ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında geçmişti. Aktan, 'clipshack.com' adlı video paylaşım sitesinde yayınlanan ses kaydında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'den, Emin Gürses'i tahliye etmesini istediğini belirtiyor. Şok ses kaydında Aktan, "Emin Bey çıktı mı? Çıktı. Söyledik burada Köksal'a, niye tutuyorsun bu adamı..." diyor. Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan Doç. Dr. Emin Gürses, geçtiğimiz ocak ayında tahliye oldu. Doç. Dr. Ümit Sayın da aynı duruşmada Gürses'le birlikte serbest bırakıldı. Bu arada Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Yargıtay'ın istediği dosyayı Diyarbakır'a gönderdiği ortaya çıktı. Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, özel yetkili mahkemenin, 10 Mayıs'ta verdiği birleştirme kararını 16 günde tamamladığı için 28 Mayıs'a kadar dosyanın Yargıtay'a gönderilmesine imkan kalmadığını açıkladı. Kazan, "Üstelik sokaktan biri, kendini şikayetçi sayarak, bu karara itiraz ettiği gerekçesiyle dosya dün (önceki gün) Yargıtay'a değil, Diyarbakır'a gönderildi. Biz sırf dosyanın Yargıtay'a gönderilmesini riske atmamak için 'Tutukluluğunun devamı kararına itiraz etmiyoruz' dedik, işe yaramadı. Sonuçta sokaktan birinin itirazı esas alındı, Yargıtay kararı yok sayıldı.'' şeklinde konuştu.

Zaman, 27.05.2010


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.