Basından > Darbe girişimi 16 Ağustos | Gülen için baronun atadığı avukat çekilme talebinde bulundu

 Darbe girişimi 16 Ağustos | Gülen için baronun atadığı avukat çekilme talebinde bulundu
Diken darbe girişiminin başladığı andan itibaren gelişmeleri her gün dakika dakika aktarmayı sürdürüyor…

23.00 Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyon kapsamında İzmir’de 51 polis gözaltına alındı.

21.30 Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 TÜBİTAK çalışanından 14’ü tutuklanırken, serbest bırakılan sekiz kişiden dördü için ‘adli kontrol’ şartı kararı verildi.

20.50 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, ‘FETÖ/PDY’ ile ilgili ‘çatı iddianamesi’ kapsamında Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 54 kişiye, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği, zorunlu müdafi ataması kapsamında Ankara Barosu tarafından avukat atandı.

Gülen için atanan avukat Alihan Uncu, ‘çekilme’ talebinde bulundu.

16.04 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), ‘FETÖ imamı’ diye anılan Adil Öksüz’ü serbest bırakan iki hakimi açığa aldı.

16.01 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hakan Şükür hakkında ‘FETÖ / PDY Terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla yakalama kararı çıkardı.

15.40 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Feyzioğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ardından konuşuyor: “Türkiye Barolar Birliği’nin değerli başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, baro başkanları, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Türkiye Barolar Birliği, FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz’da başlatılan darbe girişimi karşısında hukukun üstünlüğü yanında yer almıştır. Savaş uçaklarının bombalı saldırısına maruz kalan TBMM’yi, Özel Harekat Merkezini ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği yönetimine teşekkür ediyorum.”

Baro başkanlarımız emin olsunlar, Türkiye bir hukuk devletidir, böyle kalmaya da devam edecektir. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında milletimiz ve emniyet güçlerimizle birlikte savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuştur. Soruşturmalar, tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içinde sürmektedir.

OHAL, Anayasa’da belirtilen prosedür içinde hareket edilerek uygulamaya konulmuştur. Darbe gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı yaşananları gözden kaçırmaya çalışmaktır. O gece bir millet ayağa kalkmıştır. Vücudunu kurşunlara, bombalara siper etmiştir.

Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. Anayasal sınırın dışında atılmış hiçbir adım yoktur.

Uluslararası Af Örgütü, endişe duyduğunu iletiyor. Endişe duyacağına çık gel bak, TBMM’de ne olmuş? Gel bunları gör. Sana düşen görev budur.

İdamın tartışılmasından daha tabi ne olabilir. Bu konuda kararı TBMM verecek. Onlar bu kararı alınca mesele biter. TBMM’nin böyle bir yetkisi var. Bizdeki birkaç aylık PKK, DAEŞ terör eylemleri Avrupa’da yaşansa idamı da getirir, kesintisiz OHAL’i de. Şehitlerimizin ve gazilerimizi soran yok. Biz bunlara rağmen demokrasimize sahip çıkacağız. Bu değerleri AB dayattığı için değil, milletimiz için savunuyoruz.”

15.25 Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, barolarla birlikte gerçekleştirdikleri ‘Ak Saray’ ziyaretinde konuşuyor: “15 Temmuz’da bir büyük felaketin eşiğinden döndük. Sizin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) de isabetle işaret ettiğiniz gibi tehlike geçmemiştir. FETÖ sadece bir araçtır. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya ve bu bölgede yaşanan menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır. İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. İstisnasız 79 baro 15 Temmuz gecesi çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı ortaya koyduk. Bir şey daha söyleyeyim. Sizin ve sayın başbakanın açıklamalarını televizyonda dinlediğimizde yüreğimiz ferahladı. 79 milyon vatandaşımızı kucaklaştırmanın tek yolu, adalet paydasında buluşmaktır.

Cumhurbaşkanımız büyük bir liderlik örneği gösterdi. Sayın cumhurbaşkanım, FETÖ’nün en çok istediği, suçlunun suçsuzdan ayrılmaması. Böylece FETÖ’cüler mağdur rolünü oynayacak ve uluslararası platformda algı çalışması yapacaklardır.

Dünyaya FETÖ ile haklı mücadeleyi anlatmaya hazırız.”

12.41 Halen gözaltında olan işadamı Ahmet Küçükbay’ın sahibi olduğu yerel yayın yapan Kanal 35 televizyonunun yayını RTÜK tarafından kesildi.

12.32 Kırıkkale’de bir süre önce açığa alınan ve ardından gözaltına alınıp sorgulanan Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ile dört emniyet mensubu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

12.10 Kayseri’de kapatılan Melikşah Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi tutuklandı.

11.34 Habertürk: Bünyesinde A101 marketler zincirini de bulunduran Yeni Mağazacılık A.Ş. sahipleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

11.20 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde aralarında profesörlerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

11.10 Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazetenin eski yazarı Ali Ünal tutuklandı.

11.10 Gözaltına alınan İmralı’da görevli üç asker tutuklandı. Dün PKK lideri Abdullah Öcalan’ın hapis yattığı İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nin dış güvenliğinden sorumlu jandarma birliğinde görev yapan yüzbaşı H.Ü. ve astsubaylar H.U. ve M.S. gözaltına alınmıştı.

10.42 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), ‘FETÖ imamı’ diye anılan Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimler hakkında soruşturma izin verdi.

09.46 İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 83 personel hakkında gözaltı ve arama kararı çıkarıldı.

09.15 Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yapılan operasyonda aralarında AKP eski Trabzon milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nun da bulunduğu sekiz akademisyen tutuklandı.

08.56 İzmir’de PETKİM çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 13’ü ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklandı, 12’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında SOCAR Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Azerbaycan uyruklu İlgaz Mehmetoğlu, Kurumsal İletişim Müdürü Memduh Taşlıcalı, İnsan Kaynakları Müdürü Azerbaycan uyruklu Rakif Farajov, Satın Alma Yöneticisi Selim Bal, Satış Yöneticisi İbrahim Aydın, ‘PETKİM’in imamı’ olduğu öne sürülen Yasin Atak ve ES İnşaat ortağı Şenol Demirbaş da bulunuyor.

08.10 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla 44 şirkete operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında 126 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilirken, Üsküdar ve Ümraniye’de bulunan holdinglerin yanı sıra Beykoz’daki lüks bir sitede de arama yapıldığı kaydedildi.

Operasyonda şimdiye kadar çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, sayı hakkında bilgi verilmedi.

diken.com.tr, 16.08.2016

Konu ile ilgili sayfalar...
7/14/2017 - Yeni KHK ile 7 binden fazla ihraç: Emniyet'ten 2303, Adalet Bakanlığı'ndan 418, YÖK'ten 302, Diyanet'ten 551...
7/4/2017 - Utanç bilançosu: Yılın ilk altı ayında en az 906 işçi hayatını kaybetti...
6/23/2017 - Altan kardeşler ve Ilıcak'ın görüşleri nedeniyle 'darbecilik'le suçlandığı davada tahliye yok!...
6/23/2017 - Article 19 bilirkişi raporu: Altanlar'a yönelik suçlamalar asılsız, müebbet istemi orantısız...
6/21/2017 - Gülen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan gazeteci yazar Mehmet Altan: Darbeden haberdar değildim ...
Bütün başlıklar için tıklayınız