Basından > Fethullah Gülen ve Hakan Şükür'ün mal varlıklarına el konuldu

Gülen ve Hakan Şükür'ün mal varlıklarına el kondu
Adana’da Gülen Örgütü’ne yönelik yapılan imar yolsuzluğu operasyonu sonucu açılan davada aralarında Fethullah Gülen’in de bulunduğu dört kişinin mal varlıklarına el konuldu. Sakarya'da da mahkeme, Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Dava, Adana’da imar yolsuzluğu yaparak kazanç sağladıkları iddiasıyla 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava sonucunda Fethullah Gülen, Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi.

Operasyon Adana Emniyet Müdürlüğü'ne 15 Mayıs 2015'te yapılan bir ihbarla başlatılmıştı. İddiaya göre 2012'de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetimi imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Gülen örgütüne yakınlığı ile bilinen Kanuni Üniversitesi'ne ait araziyi meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek, cemaate 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdı.

Başlatılan soruşturma sonucu Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Hasan Uzun ve Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan tutuklandı.

Fethullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 17 sanık hakkında 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Davanın son celsesinde tüm tutuklu sanıklar adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tahliye edildi.

Önce yakalama kararı çıkarıldı

Mahkeme heyeti, davanın bir numaralı sanığı Fethullah Gülen ile birlikte firari olan Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Ancak yakalanmayan ve duruşmalara gelmeyen firari 4 sanık için mahkeme kaçak işlemlerinin yapılması kararlaştırdı. Bunun üzerine mahkeme heyeti, haklarındaki davanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yabancı ülkede bulunan ve bu nedenle kendisine ulaşamadığı için kaçak duruma düşen Fethullah Gülen, Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun tüm malvarlıklarına el koyulması kararı verdi.

Mahkemenin bu kararıyla birlikte firari sanıklara ait Türkiye'deki taşınmazlar, kara-deniz ve hava ulaşım araçları, her türlü hak ve alacaklar, kıymetli evrak, ortağı bulunduğu şirket payları, kiralık kasa mevcutları ve banka hesapları dondurulmuş oldu.

Hakan Şükür ve babasının mal varlıklarına el konulacak

Sakarya'da da, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski milletvekili ve futbolcu Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında resen yakalama kararı çıkarılan Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün "FETÖ'ye finansman sağladıklarına ilişkin" delillere ulaştı.

Bu kapsamda, başvuruyu inceleyen Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün taşınmazlarına, kara ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, uhdelerinde bulunan kıymetli evraklara, şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine el konulmasına karar verdi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür hakkında dün resen yakalama kararı çıkartılmıştı. 

aljazeera.com.tr, 12.08.2016

Konu ile ilgili sayfalar...
7/14/2017 - Yeni KHK ile 7 binden fazla ihraç: Emniyet'ten 2303, Adalet Bakanlığı'ndan 418, YÖK'ten 302, Diyanet'ten 551...
7/4/2017 - Utanç bilançosu: Yılın ilk altı ayında en az 906 işçi hayatını kaybetti...
6/23/2017 - Altan kardeşler ve Ilıcak'ın görüşleri nedeniyle 'darbecilik'le suçlandığı davada tahliye yok!...
6/23/2017 - Article 19 bilirkişi raporu: Altanlar'a yönelik suçlamalar asılsız, müebbet istemi orantısız...
6/21/2017 - Gülen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan gazeteci yazar Mehmet Altan: Darbeden haberdar değildim ...
Bütün başlıklar için tıklayınız