Basından > 2 Holding 9 medya kuruluşu ve 2 yemek şirketine kayyım

2 Holding 9 medya kuruluşu ve 2 yemek şirketine kayyım
‘Proje mahkeme’ olarak adlandırılan Sulh Ceza Hakimlikleri, Türkiye’yi kayyım cumhuriyetine dönüştürdü. Son 5 ayda, 2 holding, 9 medya kuruluşu ve 2 yemek şirketine kayyım atandı. Dün de canlı yayın araçları ve matbaalar hedef oldu.

Hukukçular tarafındanproje mahkemeleri olarak adlandırılan Sulh Ceza Hakimlikleri tüm tartışmalara rağmen kayyım kararları almaya devam ediyor. 26 Ekim'de bünyesinde İpek Medya Grubu'nu da bulunduran Koza İpek Holding ile başlayan kayyım atamalarının ardı arkası kesilmedi.

HOLDİNGDEN, HABER AJANSINA KADAR

Koza İpek Grubu'nun ardından kayyım kıyımı Kaynak Holding'e sıçradı. 18 Kasım'da milyon dolarlık holding bünyesindeki 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe 7 kayyım atandı. Atanan isimlere aylık 105'er bin lira maaş bağlandı. 4 Mart günü ise İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesi, Today's Zaman ve Aksiyon'a kayyım atanmasına karar vermişti.

Atanan kayyımlar Cihan Haber Ajansı'nın Zaman Gazetesi'nden ayrı olduğunu fark edince 3 gün sonra Cihan Haber Ajansı için de kayyım kararı çıkarıldı. Arkasından 12 Mart'ta, Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Irmak Medya, Radyo Cihan ve Dünya Dağıtım şirketlerine de kayyım atandı.

 YEMEK ŞİRKETİNE BİLE

İki hafta önce ise Bursa'da faaliyet gösteren iki yemek firmasına yeni yönetimlerin oluşturulması bahane edilerek kayyım atandı. Dün ise Feza Gazetecilik A.Ş.'nin Ankara, İzmir, Adana ve Trabzon'daki matbaalarına ve Cihan Haber Ajansı'nın canlı yayın araçları ve teknik malzemelerinin verildiği FİA şirketine kayyım atandı. Sadece son 20 gün içinde medya ile ilgili faaliyet gösteren 9 kuruluşa kayyım atanmış oldu.

MARKETTEN ALINIR GiBi KAYYIM KARARI ÇIKIYOR

Avukat Bilal Çalışır, kayyım kararlarını alan Sulh Ceza Hakimlikleri'nin vezne gibi çalıştığını söyledi. Kararların bu kadar kolay alınmasını adalet ve hukukun ortadan kalkmasına bağlayan Avukat Çalışır şöyle konuştu: “Kayyım kararları marketten alınır gibi hızlıca çıkıyor. Çünkü ülkede hukuk yok. Adliyeler siyasi iktidarın talepleri çerçevesinde bir memur gibi çalışıyor. Sulh Ceza Hakimlikleri kayyım kararlarının hem veznesi hem tasdik merci haline geldi. Talepler kuvvetle muhtemel başka bir yerden geliyor. Bu taleplere karşı bu merciler kaşelerini vurup gönderiyorlar. Bu işin başka bir açıklaması yok. Bu kararlardan sonra özellikle seçilmiş kişiler kayyım olarak atanıyor. Bu şahısların çoğu tarafsız olmayan kişiler. Bunları seçip yok etme amacıyla gönderiyorlar.” 

onyediyirmibes.com, 24.03.2016



 

Konu ile ilgili sayfalar...
7/14/2017 - Yeni KHK ile 7 binden fazla ihraç: Emniyet'ten 2303, Adalet Bakanlığı'ndan 418, YÖK'ten 302, Diyanet'ten 551...
7/4/2017 - Utanç bilançosu: Yılın ilk altı ayında en az 906 işçi hayatını kaybetti...
6/23/2017 - Altan kardeşler ve Ilıcak'ın görüşleri nedeniyle 'darbecilik'le suçlandığı davada tahliye yok!...
6/23/2017 - Article 19 bilirkişi raporu: Altanlar'a yönelik suçlamalar asılsız, müebbet istemi orantısız...
6/21/2017 - Gülen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan gazeteci yazar Mehmet Altan: Darbeden haberdar değildim ...
Bütün başlıklar için tıklayınız