Dünya

 Dünya'dan Başlıklar 

 Dünya > Dünya'dan Başlıklar > Yezidilerin IŞİD korkusu

 Yezidilerin IŞİD korkusu
IŞİD, Kuzey Irak'ta Yezidi nüfusun çoğunlukta yaşadığı bölgeleri de ele geçirdi. IŞİD'ın şiddetinden kaçan on binlerce Yezidi aç ve susuz dağlarda saklanıyor.

Hilafet ilan ederek kendine “İslam Devleti” demeye başlayan IŞİD’in Ortadoğu’da yarattığı insani trajedilere bugünlerde yenileri ekleniyor. Birkaç gün önce ağırlıkla Yezidilerin yaşadığı Sincar’a giren militanların, halkı Müslümanlığa geçmeye zorladığı ve bunu kabul etmeyenleri topluca katlettiği bildiriliyor.
Bir süre önce yaşadıkları Tel Afer kentinin işgal edilmesinin ardından Sincar’a kaçan Türkmenler de bu zulüm ile ikinci kez karşı karşıya kalmış durumda. Birleşmiş Milletler verilerine göre her inanç ve kökenden, ancak büyük çoğunluğu Yezidi olan yaklaşık 200 bin kişi son birkaç gün içinde evlerini terk ederek dağlara kaçtı. Bu kadar çok insanın oldukça çorak bir coğrafyada nasıl hayatta kalabilecekleri meçhul.

Almanya Yezidi Merkez Konseyi Başkanı Telim Tolan, Müslümanlığa geçmeyi reddeden Yezidilerin infaz edildiğini, kaçırılan kadın ve kızların pazarlarda satıldığına dair kendilerine bilgiler geldiğini belirtiyor. Tolan bölgede tam anlamı ile bir insani felaket yaşandığını ifade ederek Almanya ve uluslararası toplumu göreve çağırdı.
Birleşmiş Milletler ve Federal Hükümetin çok acil bir şekilde bölgeye insani yardım ulaştırması gerektiğini vurgulayan Tolan, daha sonra da Kürt peşmergeleri ve Irak ordusunun desteği ile Birleşmiş Milletler'e bağlı güçlerin güvenliği sağlaması gerektiğini dile getirdi.

4 bin yıllık bir toplum: Yezidiler
Yezidiler Kürtçe konuşan ancak inançları milattan önce 2000’li yıllara kadar dayanan bir toplum. Bugün Irak’ta sayılarının 600 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Almanya Yezidi Merkez Konseyi Başkanı Telim Tolan'in verdiği bilgiye gore Almanya'da da 100 bin kadar Yezidi var ve bu insanlar doğal olarak Sincar bölgesindeki soydaşları için derin bir kaygı hissediyorlar.
Tolan, IŞİD'in ne gibi bir vahşet uyguladığını daha önce medyadan gördüklerini ve bu olaylara şimdi Yezidilerin kurban gittiğini belirterek, “Irak’taki bu insanlara yardım edilmesi için kurumlara, siyasilere ve Federal Hükümet’e yardım çağrısı yapıyoruz” dedi.

İslam Devleti örgütünden baskı gören tek toplum Yezidiler değil. Irak’ın kuzeyindeki kozmopolit yapıda Sünni Müslüman olmayan herkes bugünlerde ağır bir tehdit altında. Özellikle bir süre önce IŞİD’in eline geçen Irak’ın en önemli kentlerinden Musul’da Şii Türkmenlere, Hristiyanlara, Keldanilere, Asurilere ve Yezidilere ait nerede ise tüm cami, kilise, mabed, mezar ve kutsal mekanlar tahrip edilmiş durumda.
Son olarak Mesut Barzani’ye bağlı Peşmerge güçleri ile çatışan İslam Devleti örgütünün, Erbil kentinin 40 kilometre kadar yakınına geldiği, PKK’nın da peşmergelere destek olmak için güçlerini bu bölgeye kaydırdığı bildiriliyor.

dw.de, 06.08.2014

Irak ordusu IŞİD üssüne saldırdı
Irak ordusunun Musul'daki İslam Devleti örgütünün üssüne düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısı ve kim olduklarıyla ilgili çelişkili açıklamalar yapılıyor.


Irak hava kuvvetleri, Musul'da eski adıyla Irak ve Şam'da İslam Devleti (IŞİD) olarak bilinen İslam Devleti örgütünün Haziran'da ele geçirdiği ve üs olarak kullanmaya başladığı belirtilen bir cezaevine saldırı düzenlemişti.

BBC muhabiri Sebastian Usher, Musul'daki bazı kaynaklara göre saldırıda en az 30 kişinin öldüğünü, bu kişilerin arasında İslam Devleti örgütünün elinde rehin tutulan mahkumların da olduğunu söylüyor.
Ancak muhabirimiz Irak devlet televizyonunun istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde ölü sayısını 60 olarak verdiğini ve ölenlerin tümünün İD militanları olduğunun ifade edildiğini belirtiyor.
Irak devlet televizyonunun haberine göre şafak vakti gerçekleşen saldırı örgütün dini mahkeme olarak ve alıkoyduğu kişileri tutmak için kullandığı hapishaneye gerçekleştirildi.
Habere göre İD örgütünün elinde rehin tutulan 300 kişi de saldırının ardından serbest kaldı.
Associated Press haber ajansına telefonda konuşan ancak güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir Musullu, hapishanede kalanların yakınlarının yardım için binaya gittiklerini söyledi.
"Cezaevi kısmen zarar gördü" diyen Musullu, saldırıda ölen ya da yaralananlar konusunda bir bilgisi olmadığını belirtti.
Saldırıda bir insansız hava aracı (İHA) kullanılıp kullanılmadığı konusunda da soru işaretleri bulunuyor.
Zira eğer bir İHA aracı kullanılması söz konusuysa, bu, saldırıda Irak ordusunun yanı sıra başka güçlerin de rol alıp almadığı sorusunu gündeme getiriyor.
İslam Devleti örgütü, Haziran ayında Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirmişti.
Örgüt, Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'na da saldırmış ve aralarında diplomatların da olduğu 49 kişiyi rehin almıştı. O zamandan bu yana rehinelerden haber alınamıyor.

Kürt güçleri İD'e karşı birleşiyor
Türkiye, Irak ve Suriye'de bulunan Kürt güçleri Irak Kürdistanı'nda İslam Devleti örgütünün ele geçirdiği kentleri geri almak ve yardıma muhtaç durumdaki Ezidiler'e yardım etmek amacıyla bir araya geliyor.
İslam Devleti, Musul'u merkez alarak batı ve kuzey istikametlerine doğru başlattığı bir dizi saldırı sonucunda Şengal ve Zumar kentlerini ele geçirmiş, Rabia'nın kontrolünü de ele alarak Suriye sınırında etkinliğini artırmıştı.
Örgüt, saldırılarında bir dizi petrol sahasını da kontrolü altına almıştı.
Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden bir yetkili Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, peşmerge güçlerinin yanı sıra PYD ve PKK gerillalarının da Rabia ve Şengal'de İslam Devleti'ne karşı çarpışacaklarını belirtti.
"Biz de Zumar ve Musul'un kuzey ve doğusundaki diğer bölgelerden sorumlu olacağız" dedi.

Ezidilerin 'çığlığı'
İD'in hafta sonunda başlattığı saldırıların ardından Şengal dağlarına kaçan binlerce Ezidi'nin su ve gıdaya muhtaç durumda olduğu sanılıyor.
Bazı haberlerde, yüzlerce Ezidi'nin katliamdan geçirildiği ifade ediliyor.

Şengal dağına kaçan Kürdistan Yurtseverler birliği (YNK) Şengal Kadın Kolları sorumlusu Basime Şengal, Fırat Haber Ajansı'na telefonla yaptığı açıklamada, “İnsanlık bu çığlıklarımızı, bize uygulanan bu zulmü görmeli ve sessiz kalmamalı” dedi.
Basime Şengal, “Biz Ezidiler bugüne kadar 72 katliamdan geçtik, bugün 73’üncüsü bütün dünyanın gözü önünde İslam adına uygulanıyor. Bu çığlığımıza sessiz kalmayın. Şengal dağlarında insafsızca uygulanan katliamla katledilen Ezidi halkı şahsında tüm insanlıktır. Şimdiye kadar yüzlerce insanımızı katlettiler, yüzlerce kadın ve kızlarımızı kendilerine ganimet olarak götürdüler. Bu açık bir zulümdür, vahşettir. Hiç kimse ve özellikle Kürtler bu vahşete sessiz kalmamalıdır” diye konuştu.
Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan 50 yaşındaki tarım işçisi Ebu Abbas da saldırıların ardından Şengal'den kaçtığını ve bölgede mahsur kalanlar için şu anda en büyük sorunun gıda sıkıntısı olduğunu belirtti.
Abbas, dağlara sığınanların açlıktan ölmemek için avlandıklarını, ne bulurlarsa yediklerini, bazı çocukların açlıktan öldüğünü ve gömüldüklerini söyledi.
Ebu Abbas, dağdakilerin 2-3 günden fazla dayanmalarının mümkün olmadığını belirtti.
Irak hükümetinden yetkililer, Ezidiler'e dünden bu yana havadan 77 ton gıda, su ve cephane yardımı bırakıldığını belirtiyor.
Ancak Ezidilerle temas halindeki bir yardım görevlisi BBC'ye yaptığı açıklamada kendisine gıda yardımı yapıldığına dair hiçbir bilgi ulaşmadığını söyledi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İslam Devleti'nin son saldırısını kınamış ve bunun "insanlığa karşı suç" teşkil edebileceğini söylemişti.

BBCTurkish.com, 06.08.2014

Peşmerge ve IŞİD Erbil'e '40km mesafede çatışıyor'
Peşmerge kuvvetlerinin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'e 40 kilometre mesafede bir bölgede Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanları ile çatıştığı bildiriliyor.

Bilgiyi Reuters haber ajansına konuşan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver verdi. Yaver, "Taktiklerimizi değiştirerek, savunma durumunda olmaktan saldırı konumuna geçtik. Şu anda (IŞİD'le) Mahmur'da çatışıyoruz" dedi.

Fırat Haber Ajansı (ANF) de Peşmerge'nin Mahmur kasabasında 25 kilometre mesafedeki Geyara köyünde IŞİD militanları ile dün akşamdan beri çatışma içinde olduğunu yazdı.
Genel Sekreter Yaver, Reuters'a Kürtlerin Bağdat ile askeri işbirliğini de yeniden tesis ettiklerini söyledi.
Reuters hali hazırda araları açık olan Erbil ve Bağdat'ın haftasonu yaşanan IŞİD saldırıları nedeni ile aralarındaki anlaşmazlıklara rağmen örgüte karşı işbirliği yapmak için biraraya geldiklerini yazdı.
Fransız Haber Ajansı (AFP) de, Peşmerge'nin Suriye ve Türkiye'den Kürt militanlarla beraber Musul civarında IŞİD ile savaşmak için saldırıları koordine ettiğini yazdı.
AFP'ye konuşan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilisi Hallo Penjveni PKK ve PYD'nin Şengal (Sincar) civarında operasyonlar yürüttüğünü, Peşmerge'nin ise Musul'un kuzeyini ve doğusunu güvenlik altına almaya çalıştığını söyledi.
PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan da Irak Şam İslam Devleti milislerine karşı müdahale edeceklerinitıklayın söylemişti.

Pazar günü IŞİD militanlarının Peşmerge denetimindeki Şengal bölgesinin önemli bir kısmını ele geçirmesinin ardından Suriye sınırında Kürt bölgesi Rojava içindeki Til Koçer'e çok yakın olan bu bölgede nüfusun önemli bir kısmını oluşturan Ezidiler zor durumda kalmıştı.
Yaver, 50 bin Yezidi'nin 24 saat içinde yardım alamaması halinde açlıktan öleceğini söyledi. Saldırılardan kaçan ve aralarında çocukların da bulunduğu Ezidiler, Şengal yakınlarında dağlık alanlarda saklanıyor.
Yaver Ezidilerin "birçoğu çoktan öldü" dedi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.
Şengal aynı zamanda IŞİD'in 9 Haziran'da başlattığı Tel Afer saldırısından kaçan, aralarında Şii Türkmenlerin de bulunduğu binlerce iç mültecinin sığındığı bir yer.
Birleşmiş Milletler daha önce çocuk fonu UNİCEF'e ulaşan bilgilere göre Şengal saldırılarında, Ezidi azınlıktan 40 çocuğun öldüğünü tıklayın açıklamıştı.

BBCTurkish.com, 06.08.2014

IŞİD, 500 kişiyi öldürdü, 500 kadını esir aldı
Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Yezidilerden 500 kişiyi öldürdüğü, 500 kadını da esir aldığı bildirildi. IŞİD'in bu eylemi tüm dünyada büyük tepki çekti.

Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) Yezidi Milletvekili Feyyan Dahil, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "IŞİD, Musul'un Sincar ilçesinde, Yezidilerden 500 kişiyi öldürdü, 500 kadını da cariye olarak esir aldı. Kadınları Telafer'e yakın bölgelere götürdü" dedi.

Yezidilere karşı soykırım uyarısında bulunan Dahil, "Yezidilik dini IŞİD'in elinde yok ediliyor. IŞİD kontrol altına aldıktan sonra Sincar'dan 30 bin Yezidi aile zorla göç etti. Göç ettikleri bölgelerdeki kötü insani koşullar nedeniyle 70 çocuk ile yaşlı ve kadınlardan oluşan 100 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.
Dahil, Bağdat'taki merkezi hükümet ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY), Yezidilileri yaşadıkları bu kötü durumlardan kurtarma çağrısında bulundu.
Ateş, güneş ve suyun kutsal sayıldığı bir inanç şekline mensup olan Yezidiler, daha çok Irak'ın Musul ve Duhok şehirlerinde yaşıyorlar. Irak'taki sayılarının 500 bin olduğu ifade ediliyor.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların, Yezidi Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesini ele geçirmesi nedeniyle de binlerce Yezidi, bölgeden kaçarak Duhok ve Erbil'e sığınmıştı.

cnnturk.com, 05.08.2014

BM: Şengal'e IŞİD saldırısında 40 Ezidi çocuk öldü
Birleşmiş Milletler, IŞİD'in Irak'ın kuzeyinde Ninova eyaletindeki Şengal (Sincar) bölgesindeki saldırılarında, Ezidi azınlıktan 40 çocuğun öldüğünü açıkladı.


BM açıklamasında "Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF'e ulaşan haberler Ezidi azınlığa mensup bu çocukların son iki gün içinde, doğrudan şiddet, yerinden edilme ve susuzluk sonucu öldüklerine işaret ediyor" denildi.

Pazar günü ismini İslami Devlet (İD) olarak değiştiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı cihadçı gruba mensup milisler Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmergelerin denetimindeki Şengal (Sincar) bölgesinin önemli bir kısmını ele geçirmişlerdi.
Suriye sınırında, Kürt bölgesi Rojava içindeki Til Koçer'e çok yakın olan bu bölgede nüfusun önemli bir kısmını Ezidiler oluşturuyor.


'Gruplar halinde dağlarda'
Şengal aynı zamanda IŞİD'in 9 Haziran'da başlattığı Tel Afer saldırısından kaçan, aralarında Şii Türkmenlerin de bulunduğu binlerce iç mültecinin sığındığı bir yerdi.
Şengal'deki IŞİD saldırısı binlerce kişinin kasaba ve köylerden kaçarak yanlarında fazla bir malzeme olmaksızın çevredeki dağlara çekilmesine yol açtı.

UNICEF, "bölgeden kaçan aileler acil yardım ihtiyacı içindeler. Bunların arasında Sincar (Şengal) çevresindeki dağlarda mahsur kalmış ve içme suyu ve sağlık hizmetlerine acilen ihtiyaç duyan 25 bin civarında çocuk da var" diyor.
Ezidi toplumundan kişilerin internete koyduğu fotoğraflarda küçük gruplar halinde Sincar dağlarının kayalık yamaçlarına sığınmış insanlar görülüyor.
Irak'daki Kürdistan Demokrat Partisi'ne yakın Rudaw sitesinde yer alan haberlerde İD'nin ilerleyişini sürdürdüğü bölgedeki köylerde yaşayan ya da dağlara kaçan binlerce Ezidi'nin yaşamından endişe edildiği kaydediliyordu.
Fırat Haber Ajansı (ANF) ise bölgede dağlara kaçan Ezidilerin durumunu "İnsanlık trajedisi" başlıklı bir haberle duyurdu.
Dün tıklayın BBC'ye konuşan BM Irak Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, İslam Devleti saldırısı altındaki çoğunluğu Ezidi sivilleri kurtarmak için acilen harekete geçilmesi gerektiğini söylemişti.

PKK'dan Şengal'e destek
Fırat Haber Ajansı (ANF) , PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın dün akşam PKK olarak Şengal’e müdahale edeceklerini açıklamasından sonra, onlarca savaşçının Şengal’e gitmek üzere 'Medya Savunma Alanları’ndan (Kandil) otobüslerle yola çıktığını yazıyor.

Murat Karayılan dün gece Irak Şam İslam Devleti milislerinin eline geçtiği belirtilen Ezidi kasabası Şengal'e müdahale edeceklerini söylemişti.
Fırat Haber Ajansı'na göre Karayılan, "Şengal'de Kürtlük ruhu vardır, IŞİD'e bırakmayız. Gücümüz oranında bu gece Şengal'e müdahale edeceğiz ve gerilla orada kalacaktır" diye konuşmuştu.


Barzani'den ulusal birlik çağrısı
Irak'daki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, Şengal'deki gelişmeler üzerine dün akşam yaptığı açıklamada, Kürt halkı, siyasi partileri ve medya kuruluşlarını duruma temkinli, uyanık ve sorumlu bir şekilde yaklaşmaya ve ulusal birliği her zamankinden daha fazla korumaya çağırdı.
Barzani, "peşmerge güçlerine ve ilgili yetkililere topraklarımızın ve Kürdistan halkının düşmanlarına ellerindeki bütün olanaklarla saldırmaları emrini verdik" dedi.


KYB: Savunmadan saldırıya geçmek gerek
Kürdistan Bölgesel Yönetimi içindeki diğer güçlü parti Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) politbürosundan yapılan açıklamada ise son IŞİD saldırılarının savunma pozisyonundan vazgeçip saldırıya yönelmek gerektiğini gösterdiği savunuldu.
Gali Kürdistan televizyon kanalı dün, Irak ordusuna bağlı savaş uçaklarının, IŞİD'in kontrolüne geçen Selahaddin eyaletindeki Diyala ve Süleyman Bey kasabalarındaki mevzileri bombaladığı ve Emirli yakınlarındaki köylerden IŞİD militanlarının çekilmeye başladığı haberlerine yer verdi. Programa telefonla bağlanan Diyala Valisi Serwer Muhammed haberleri doğruladı.
Irak Başbakanı Nuri El Maliki dün ülkenin hava kuvvetlerine İslam Devleti örgütüyle çatışan Kürt peşmergeye destek olmaları yönünde emir vermişti.


Çatışmalar sürüyor
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ya da yeni adıyla İslam Devleti (İD) milisleri Pazar günü Irak'ın kuzeyinde Ninova eyaletinde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi peşmergelerinin denetimindeki bölgeye büyük bir saldırı başlatarak peşmergeyi püskürtmüştü.

İslam Devleti güçlerinin, Pazar günü başlayan ilerleyişleri sırasında Irak'ın en büyük barajı olan Musul barajıyla birlikte önemli bir petrol sahası (Ayn Zelah) ve üç kasabayı (Rabia, Şengal (Sincar), Zumar) ele geçirdiği haber verilmişti.
Daha sonra Kürdistan Bölgesel Yönetimi çevre kasabaları ele geçirmesine rağmen IŞİD'in barajı ele geçiremediğini söyledi. Washington'daki Kürt yetkili Kerwan Zebari Reuters haber ajansına, çevre kasabaların İD'nin eline geçmesine rağmen, barajın hâlâ peşmerge denetiminde olduğunu söyledi.


YPG Rabia'da
Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'nın savunma gücü YPG'nin önceki gün ve dün, sınırı geçerek kalan yerel güçler ve bir kısım peşmergeyle birlikte Rabia çevresinde İD'le çatışmayı sürdürdüğü haberleri geldi.
Fırat Haber Ajansı (ANF) dün çatışma bölgesindeki muhabirinin verdiği bilgilere dayanarak, PYD'nin silahlı gücü YPG ile bölgeden çekilmeyen bir kısım KDP (Kürdistan Demokrat Partisi) ve KYB (Kürdistan Yurtsever Birliği) peşmergesinin İD'ye karşı yer yer birlikte savaştıklarını duyurmuştu.
Haberde, Rabia'ya 15 km mesafede bulunan, Tawis, Kaile ve Mahmudiye köylerinin Kürt güçleri tarafından İD'den geri alındığı kaydedilmiş, ama Rabia içinde şiddetli çatışmaların sürdüğü eklenmişti.
ANF'nin bugünkü son haberlerinde de çatışmaların köy köy devam ettiği kaydediliyor.

BBCTurkish.com, 05.08.2014

PKK'den IŞİD'e karşı ortak komutanlık çağrısı
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, KDP, YNK ve YPG'ye, IŞİD'e karşı ortak komutanlık çağrısında bulundu

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, KDP, YNK ve YPG’ye, IŞİD’e karşı ortak komutanlık çağrısında bulundu. Karayılan, “Sadece bizim çabalarımız yetmez. Bir ortaklaşma gelişmeli. Bu vesileyle PDK, YNK’ye çağrı yapıyorum; Şengal halkı için ortak bir çaba geliştirelim. YPG yalnızdır. Eğer bizler onlara güç verirsek bu saldırıları kırmak mümkündür” dedi.

‘ULUSAL DİRENİŞCEPHESİ’

Sterk TV’de yayınlanan Analiz programında konuşan Karayılan, “Ortak komutanlık oluşturalım. Hazırlık yapalım. Şengal başta olmak üzere IŞİD’i işgal ettiği yerlerden çıkaralım, bu mümkündür. Biz her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. PDK, YNK, YPG birlikte bunu yapabilirler. Biz destekleyebiliriz de, katılabiliriz de; uzman güçlerimiz yer alabilir. Ulusal bir direniş cephesi olarak güçlü bir cevap verebiliriz” sözleriyle çağrı yaptı.

‘ONLAR GELMESE DE ORADAYIZ’

Karayılan, PDK, YNK ve YPG’nin birlikte hareket etmediği bir senaryoda da Şengal’de olacaklarını vurgulayarak, “Birlikte Şengal’i özgürleştirebiliriz ama öyle olmazsa da, biz gerilla olarak oradayız. IŞİD’in orada ne isterse yapmasına izin vermeyeceğiz. Buna mutlaka engel olacağız. Kürdistan halkı bunu bilsin ki, bunu başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

Peşmergenin yardımının önemli olduğunun altını çizen Karayılan, “Güneyli kardeşlerimiz, Peşmerge Komutanlığı yanımızda olabilir. Onların elinde teknik fazla. Ağır silahları var. Önemli bir güç açığa çıkarabiliriz” dedi.

“GERİLLA ŞENGAL’DE KALACAK”

Öte yandan, dün yaptığı açıklamada PKK’nin Şengal’e müdahale edeceğini belirten Karayılan, “Şengal’de Kürtlük ruhu vardır: IŞİD’e bırakmayız. Tüm halkımız bilsin ki, gücümüz oranında bu geceŞengal’e müdahale edeceğiz ve gerilla orada kalacaktır” sözleriyle planlarını açıkladı.

Radikal, 05.08.2014

 


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.