Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Siyasi Gündem > Hükümetten acıları dindirmek için ‘dev çözüm’: ‘Şehit yakınları’na ÖTV indirimi

Hükümetten acıları dindirmek için ‘dev çözüm’: ‘Şehit yakınları’na ÖTV indirimi
Başbakan Binali Yıldırım, çatışmalarda hayatını kaybeden asker ve polislerin yakınlarının, araç alacakları zaman özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf tutulacaklarını ‘müjdeledi’.

Yıldırım, yatırımcılara uygulanacak teşvik paketini açıklarken hükümetin, hayatını kaybeden asker ve polislerin yakınlarına da kolaylıklar sağlanacağını söyledi.

Bu kapsamda ÖTV muafiyeti sağlanacağını söyleyen Yıldırım, “Memleketimizin güvenliği için terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimizin yakınlarından bir tanesine araç alacağı zaman ÖTV alınmayacak. Ben şimdi burada şunu söyleyeyim. Şehitlerimize geride bıraktığımız yakınlarına ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Onlar ölü değil, onlar diridir. Bu bayrak için bu vatan için hayatlarını verdiler. Onların yakınları bizim emanetimizdir. Bize emanettir, onlara en iyi şekilde bakmak bizim devletimizin en başta gelen görevidir. Bir çok haklar verildi şehit yakınlarına” diye konuştu.

Daha güzel şeyler de varmış

Hayatını kaybeden asker ve polis yakınlarına istihdam kolaylığı da sağlanacağını açıklayan Yıldırım, şöyle devam etti: “Ayrıca şehit yakınlarına devlette iş verme konusu yılda iki sefer oluyordu, bunu kaldırdık. Allah göstermesin şehidimizin haberi geldi ve ondan sonra bu haktan yararlanma ve istediği branşına uygun şekilde yerine getirilecek, gecikmeden yerine getirilecek. Hatta daha başka güzel şeyler var, onlara şimdi girmek istemiyorum.”

Kiralık işçi’ yasasında zamana ihtiyaç var

Binali Yıldırım, ‘6715 sayılı İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı maddelerinde değişiklik mesajı da verdi. Yasayla ilgili ‘bir iki şeyde’altyapının henüz hazır olmadığını söyleyen Yıldırım,“Zamana ihtiyacımız var. Yasayla ilgili geri adım yok, yasa uygulanacak” dedi.

Kamuoyunda ‘kiralık işçilik yasası’ olarak bilinen kanun, sendikalar ve meslek örgütlerinin itirazlarına karşın yasalaşmış ve 20 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Yeni kanun özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulmasını yasallaştırıyordu. Yasa esnek çalışan, güvencesiz, örgütsüz ve kiralık bir işgücü piyasasının önünü açtığı için ‘işçi simsarlığı’ olarak nitelendiriliyor, halihazırda var olan taşeronluk sistemini kurumsallaştırması, işgücünün istismarını artırması ve iş güvenliğini tehdit etmesinden kaygı duyuluyordu.

diken.com.tr, 04.07.2016


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.