Gündem

 Deniz Feneri Balyoz Harekat Planı
 Demokratik Açılım İrtica Eylem Planı
 Siyasi Gündem Ergenekon
 Ekonomik Gündem 

 Gündem > Siyasi Gündem > Melih Gökçek 45 Dakika'ya konuk oldu

Melih Gökçek 45 Dakika'ya konuk oldu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, NTV canlı yayınında projelerini anlattı.

Yeniden aday olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 45 Dakika'da Mehmet Barlas'a konuk oldu.

Gökçek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Büyüyünce milletvekili olacağımı söylerdim, oldum da. 2 yıl 3 ay milletvekilliği yaptım ama belediye başkanlığı hiç aklıma gelmemişti. Daha sonra Allah nasip etti, belediye başkanı oldum.

Hayalimde Kızılırmak'ı Ankara'nın içinden geçirmek vardı ama çok uzakta kaldığı için olmadı. Şimdi boğaz projemiz var. Su özlemi her yerde vardır. Ben de bulabildiğimce Ankara'yla suyu tanıştırmaya çalışıyorum. Kendimizi böyle teselli ediyoruz.

Ankara'da trafik sorunu baş göstermeye başladı. Araç sayısı 4 kat arttı. Biz bunlara yol yapıyoruz. Yıllık 50 bin araç girerse trafiğe, bir sene önceki durumda muhafaza edebilmek için yol her sene 125 kilometre yol yapmamız lazım.

Yaptık mı, yaptık. Ama gelişen Ankara'ya yaptık. Buna karşılık merkezimiz bir tane, Kızılay. Dışarı çıkarken trafik rahat ama içerisi girerken şişe ağzı etkisi oluyor. Bu nedenle alternatif ulaşım çeşitleri bulmamız lazım. En mükemmeli metro ama bu da inanılmaz pahalı.

Merkezlere girişlere ücret sistemi getirilebilir trafiği disipline edebilmek için. Ama insanların merkeze gelmesini kolaylaştırmalısınız. Metro pahalı, ikinci alternatif olarak otobüs teleferikleri bulduk. Önümüzdeki dönemde böyle bir niyetimiz var. OSTİM ile beraber bu teleferik otobüsleri yapacağız.

teknoloji çok ileriye gitti. Son metro ihalesinde  yüzde 51 yerli malzeme şartı kondu. Bu teleferikte de aynısı yapmak istiyoruz. Alternatif ulaşım araçlarıyla da trafik sorununu çözmek istiyoruz.

Özel idare kalkınca tarım ve hayvancılık konusunda bütün yetki belediyeye geçti. Şimdi Ankara'yı Türkiye'nin pilot bölgesi kabul edin, bunu uygulayacağız. Hayvancılık ve tarımda çok değişik projelerimiz var. 12 şirketimiz var ziraat fakültesiyle de anlaştık bunlara rehberlik yapacak.

Nallıhan'da sütçülük var ama değerlendiremiyorlar. Biz şirketlerimiz vasıtasıyla tesis ya da fabrika kuracağız. Keçi sütlerinin intikali için belediye bir organizasyon yapmalı. Biz burada köylüye bir teklifte bulunuyoruz; gelin siz bir birlik kurun. Biz bu birliğe bunu devredelim, karını siz alın biz aradan çıkalım.

Ankara'nın çevresindeki yetiştirilen ürünler, örneğin domates 50 kuruşa veriliyor tarlada. Bizim elimize 4 liraya geçiyor. Biz bunları ambalajlama da yapmak suretiyle Ankara'nın içerisine getireceğiz. Ankara'daki büyük marketlerle de ürünleri almaları konusunda konuşacağım. Almazlarsa Büyükşehir Belediyesi olarak tanzim mağzaları açarız. Biz kar peşinde değiliz, köylüyü kurtarmayı düşünüyoruz.

17 tane çevre ilçemiz 8 tane merkez ilçemiz var. 17 çevre ilçenin nüfusü yüzde 12 değil. Ama onun en az iki katı merkezde oturuyor. Biz bunu yapacak olursak ters göçte başlayacak. Mesela Kazan'ı sanayi bölgesi ilan ettik, ters göç başladı. Şu anda Kazan'daki istihdam 20 bini buldu.
Kazan'da işsizlik yok, Kazan o kadar mutlu ki.

Termal turizmi de teşvik edeceğiz. Termal suları özellikle seracılıkta kullandığımız da otomatikman ters göç başlayacak. Ankaralı'ya bu hizmeti yapmazsak olmaz. Önümüzdeki dönem açık söylüyorum en büyük hedefim; çevre ilçelerdeki tarımı, hayvancılığı ve termal suları en üst seviyeye çıkarabilmek, bunu için çarpışacağız.

CHP'nin sağ görüşlü isimleri aday göstermesi İstanbul'daki baronların projesidir. Sadece Ankara'da değil. Birçok ilde sağcı adaylar gösterdi. CHP istediği kadar gayret göstesin, yüzde 26'nin üzerine çıkamıyor. Yüzde 26'nın üzerine çıkabilmek için bir ambalaj gerekiyor. Bunu da sağdan yapıyorlar.

Ama bu yurtdışı proje olduğu için Türkiye'nin şartlarını da bilmiyorlar. İnsanların bunu yemesi ve CHP'nin oylarının artması mümkün değil. Ankara'daki olay da aynı. Uğur Dündar, yaklaşık 1 ay önce yazdı. Yazısında 'Kılıçdaroğlu Masur Yavaş'ın aday olacağını bana 1 sene önce söyledi' diyor. Yani bu bir plan. Kılıçdaroğlu'nun bir görüşü yok, ona ne gösterirlerse onu yapar. Talimata göre aday belirliyor.

Sol hiçbir zaman kendi ideolojik saplantılarından vazgeçmez. Siz Hüseyin Aygün ile Mansur Yavaş'ı nasıl bir araya getiriyorsunuz. Bu işin tabiatına aykırı. Bir araya getirisiniz ama sonradan her şey aslına çeker, örneğin Ertuğrul Günay.

Özellikle 17 Aralık'tan sonra Türkiye'de bir operasyon var. Operasyonun amacı Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırmak. Bunun birinci ayağı; Ankara ve İstanbul'u devirmek. İkinci ayağı da CHP'yi merkeze çekmek. Bu seçimlerden sorna göreceksiniz ki Mustafa Sarıgül kaybedecek ve CHP'ye genel başkan olacak. Bu doğrudan doğruya senaryonun ikinci parçası.

Kılıçdaroğlu da bunu kabullenmiş, bunu açık seçik ortaya koyuyor. Bu kehanet değil, bunun nasıl olduğunu görüyoruz. Operasyonun bir de üçüncü ayağı var o da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili. Sayın Bahçeli, seversiniz sevmezsiniz, benim de takdir ettiğim bir özelliğidir. Hiçbir zaman MHP gençliğini sokağa dökmedi.

Mesela o kadar bastırdılar, sokağa dökülsün diye ama yapmadı. Şimdi MHP'nin başına gençleri sokağa dökecek bir lider arıyorlar. O gidecek ki yarın, ortaya marjinal sol gruplar döküldüğü zaman milliyetçi gençler de sokağa dökülsün ve Ukrayna'daki gibi kanlı devrimler yapılabilsin.

Bunun içinde Devlet Bahçeli'nin baştan gitmesi şart. Şimdi Ankara'da CHP'nin adayı başarılı olursa, 'bakın Devlet Bahçeli başarılı olamadı' diyecekler. MHP içinde de Bahçeli'yi istemeyenler gitsin diye bu tarafa destek veriyorlar."

ntvmsnbc.com, 24.02.2014


Bu bölümdeki diğer içerikler için tıklayınız.